hirdetés
hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Préselt nyúlcomb karalábéfőzelékkel

Készítsd el Sárközi Ákos tavaszi receptjét friss, vitaminokban gazdag csírával. 
 

Hozzávalók 1 kg filézett nyúlcomb, 1 dl tejszín, 100 g bébiparaj, 15 dkg vaj, 1 szál póréhagyma, 2 karalábé, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 4-5, napon szárított paradicsom, 5 dkg friss bazsalikomcsíra, vízitormacsíra és korianderzöld, 15 dkg vaj, 1 csomag retek, só, bors, rózsabors

A nyúlcombokat téglalap alakúra vágjuk, a leeső részeket pedig nyersen összeturmixoljuk egy deciliter tejszínnel, sóval és borssal. (Ez a húskrém fogja majd össze a rétegeket.) Klopfolóval ütögessük meg kicsit a combokat, hogy egyforma legyen a vastagságuk. Egy tepsit kibélelünk folpackkal, és belerétegezzük a húst. Először a combokat fektetjük bele, sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a húskrémmel – ezt ismételgetjük, a középső rétegbe pedig frissen mosott nyers parajlevelet is teszünk. A folpackot teljesen ráhajtjuk a rakott nyúlra, és alaposan körbefóliázzuk az egész tepsit.
Gőzpárolós sütőben – vagy 1-2 liter vízzel felöntött tepsibe téve –, 110 fokon 1,5-2 órán keresztül sütjük. Még melegen lesúlyozva kihűtjük. Ha tehetjük, egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben préselődni a húst, másnap szeleteljük körbe, és tálalás előtt pirítsuk meg minden oldalát. A főzelékhez serpenyőben kevés vajon üvegesre pároljuk a póréhagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott karalábét, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, puhára pároljuk, sóval és rózsaborssal ízesítjük. Amikor a karalábé még ress, a tűzről lehúzva kicsit pihentetjük, csak a tálalásnál jön hozzá az aszalt paradicsom és a csírák. A mártáshoz a főzelék fűszeres levét szűrőn lecsöpögtetjük és összeturmixoljuk friss korianderrel. A húst a karalábéfőzelékre helyezve frissen szeletelt retekkel tálaljuk.

2016122101670.jpg

SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Stílusos előszobák, közlekedők
Amikor a vendégek belépnek otthonunkba, először az előszobát pillantják meg. Ha szeretnénk jó benyomást kelteni, érdemes a berendezésére nagyobb ...

Dekor
Gyűjtőszenvedély: Benedict Winterrel beszélgettünk
Műkincsek, aukciók: egyeseknek hobbi, másoknak kiváltság. Benedict Winter maga is a szép tárgyak szerelmese, aki a Christie's aukciósház Privát ...

Inspiráló helyiségek
Virágos rét tálalva: Halmos Monikával beszélgettünk
Andersen egyik meséjében a virágok bált rendeztek, rózsalányok keringőztek jácintifjakkal. Ilyennek képzeltük Halmos Monika, a Rózsakunyhó ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Balatoni fogas sütőtökkel
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Receptek
Marha stefánia sóban sült céklával
Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga ...

Receptek
Grillezett sügér feketegyökérrel és rebarabrával
A legtöbb családban jobbára csak karácsonyi fogásként készül halétel, mégis konokul tartjuk: hal nélkül nincs ünnep. És milyen jó, hogy nem engedünk ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek