hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Lencsesaláta fürjtojással és sáfrányos körtével

A sonka és a tojás elmaradhatatlan a húsvéti menüből, persze variálhatóságuknak köszönhetően máskor is sikerrel bevethetők ezek az alapanyagok.
 

Lencsesaláta 

20 dkg beluga lencse, 1 körte, 1 l zöld-ségalaplé, 20 ml olívaolaj, 10 ml fehér balzsamecet, 1 csokor petrezselyem

A lencsét zölségalaplében megfőzzük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott körtét. Összekeverjük olajjal és az ecettel, végül a petrezselyemmel. Tálalásig szobahőmérsékleten tartjuk.

Marinált hagymák 

20 dkg mogyoróhagyma, 1 dl céklalé, 1 dl vörösbor, 3 szál kakukkfű, 0,3 dl ecet, 1 dl víz, 1 csipet sáfránypor, 3 csillagánizs, só, cukor

A hagymákat héjastól 200 fokon 3 percig sütjük, majd megpucoljuk. A céklaléből, valamint a vörösbor, a kakukkfű és az ecet feléből redukciót főzünk. Ízesítjük, még langyosan ráöntjük a hagymára, majd levákumozzuk. Összefőzzük a vizet, a sáfrányt, a csillagánizst és a maradék ecetet, hagyjuk kihűlni, és levákumozva egy éjszakára félretesszük.

Póréhagymamártás

3 dkg vaj, 1 póréhagyma, 1 közepes burgonya, 1 dl fehérbor, 2 dl alaplé, 2 dl tejszín, só, bors

A vajon lepirítjuk a feldarabolt póréhagymát és a burgonyát, felöntjük fehérborral, és teljesen visszaredukáljuk. Hozzáadjuk az alaplevet és a tejszínt, majd puhára főzzük. Turmixoljuk, átszűrjük, és ha szükséges, ízesítjük.

Lágy fürjtojás 

A 4 fürjtojást forrásban lévő vízben 2 percig hőkezeljük, majd jeges vízben lehűtjük.

Sonkachips 

5 dkg prosciutto sonkát két szilikonlap közé terítve 180 fokon 10 percig sütünk.

Sáfrányos körte 

2 csillagánizs, 0,5 dl fehérbor, 0,1 dl rizsecet, 10 g méz, 1 csilipaprika, 1 dl körtelé, 1 körte

A körte kivételével összekeverjük a hozzávalókat és lehűtjük. A körtét megpucoljuk, és golyókat kanalazunk ki belőle. Ráöntjük a leszűrt páclevet, és egy éjszakán át pácoljuk.

Tálaláskor a lágy fürjtojás és a sonkachips lesz a saláta koronája.

2017022106427_OK.jpg

Fotó: Kaunitz Tamás Recept: Puskás Csaba 



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Kápia, tv, kaliforniai paprika
A lecsót, a töltött vagy grillezett paprikát nyári ételnek tartjuk, pedig a finom szabadföldi paprika szezonja szeptemberben tetőzik. Jöhet a ...

Receptek
Vérnarancsos répamousse macaronnal
A répa desszertekben is feltűnhet, főképp, ha arra gondolunk, hogy ez az egyik leggyakoribb konyhai alapanyag.   

Receptek
Húsvét két személyre
A tavasz beköszöntével, és különösen az ünnepek alatt természetes, hogy minél több időt szeretnél a szabadban, és kevesebbet a konyhában tölteni. Nem ...

Receptek
Szőlő és dió mousse mandulás morzsával
Itt egy pompás finomság receptje!

Receptek
Adventi finomságok húsz perc alatt
Hideg téli vasárnapok, amiket jó felmelegíteni egy kis meghittséggel: sütik, némi forró ital, a gyertyák fényei, barátok vagy család, a lényeg, hogy ...

Receptek
Marha stefánia sóban sült céklával
Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek