A megújulás és bőség szimbólumait is hordozó ételek mélyen kötődnek a tradícióinkhoz, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne különlegessé tenni az ünnepi fogásokat.
Tojáskrém 250 g tojássárgája, 50-150 g csíramentesített víz, cherry ecet, só A tojássárgákat vákuumban 72 Celsiusfokon 20-25 percig hőkezeljük, míg feszesek nem lesznek. Ezután turmixoljuk, közben a vizet apránként hozzáadjuk a szép sima állag eléréséig. Cherry ecetet öntünk bele és sózzuk.
Füstölt crudo A Prosciutto crudo sonkát fátyolvékonyra szeleteljük, és vékonyan bekenjük jó minőségű olívaolajjal.
Zöldkoszorú Egy-egy csipet vízitormát és retekcsírát tetszés szerinti olívaolajjal, fehér balzsamecettel és pici sóval ízesítjük. Tálaláskor a sonkaszeletekből kör alakú fészket készítünk a tojáskrémnek, és gazdagon megszórjuk a friss zöldekkel.
Tipp: A tojáskrém sous vide készülék nélkül is elkészíthető. Három tojást a víz forrásától számított 4 percig főzünk, és lefedve további 6 percig a meleg vízben hagyjuk. Kihűtjük, megpucoljuk, a tojássárgákat turmixoljuk, miközben fokozatosan hozzáöntünk 200 gramm hidegen sajtolt napraforgóolajat. Hideg vízzel lágyíthatjuk. Sózzuk, borsozzuk, cherry ecettel ízesítjük.
RECEPT: CSERTŐ RICHÁRD SZÖVEG: FÜZESI ZSUZSA FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat