Habart tojás 300 g tojás, 100 g tejszín, 100 g vaj, só, bors Habüstben összekeverjük a tojást és a tejszínt. 90 Celsius-fokos vízgőz felett addig melegítjük, amíg elkezd sűrűsödni. (Ideális esetben ez 80 Celsius-fok). Ha besűrűsödött, félrehúzzuk és apránként elkeverjük benne a hideg vajkockákat habverő segítségével. Sóval, borssal fűszerezzük. Sűrű szitán átnyomjuk, majd habszifonba töltjük. Tálalásig szobahőmérsékleten tároljuk.
Puffasztott gersli 200 g gersli, víz, só A gerslit alaposan átmossuk, majd lefedve sós vízben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, és szilikonlapra vagy sütőpapírra terítve 120 Celsiusfokon 1-1,5 órán keresztül szárítjuk. 150 Celsius-fokos olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, és ízlés szerint sózzuk. (Ha ruganyos a gersli állaga, akkor még szárítani kell, ha nem fúvódnak fel a szemek, akkor pedig túlszáradtak.)
Fekete kel fűszeres vajban 4-5 feketekel-levél, fokhagyma, kakukkfű, vaj A kelleveleket 5 centiméteres darabokra vágjuk. Lobogó sós vízben forrázzuk pár másodpercig, majd fokhagymás, kakukkfüves vajban átforgatjuk. Tálaláskor vékonyra szeletelt kacsamellsonkával, kellevelekkel és gerslivel vesszük körül a szifonból kinyomott habart tojást. Izgalmas textúrát ad hozzá a sült pörc.
RECEPT: CSERTŐ RICHÁRD FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat