hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Fiatalos, bohém otthon

Egy cseppnyi hamisítatlan romantika, ugyanakkor Budapest friss és fiatalos életstílusa is beköltözött a fiatal pár otthonába, amit merész színekkel és néhány régi, becses tárggyal tettek személyessé.

Gyermekeik születése előtt Ági és Krisztián a nyüzsgő belvárosban élt, ám Balázs és Bori érkezésével az agglomerációba költöztek. Az élet azonban úgy hozta, hogy a férjet munkája sokszor napokig a fővároshoz köti, és mivel nem szeretett volna távol lenni a családtól, kerestek egy helyet, amely ilyenkor is az otthon melegét nyújtja. „Rögtön megtetszett nekünk ez a csendes utcára néző lakás, amit a gyerekek miatt különösen fontosnak tartottunk” – meséli Krisztián. Igaz, lakható állapotban vásárolták meg az ingatlant, de a fiatal pár egészen más stílusra vágyott. Azt az időszakot akarták megidézni, amikor hétvégenként a barátaikkal hangulatos szórakozóhelyeken, romkocsmákban találkoztak.

04.jpg

Az új padló, a burkolatok és az álmennyezet elkészültéért Krisztián édesapja volt felelős, aki harminc éve dolgozik az építőiparban, ám a bútorokat, kiegészítőket már Kovács-Kilvády Mónika válogatta össze. A lakberendező szívesen keveri a különböző stílusokat, és erre tökéletes lehetőséget nyújtott ez a lakás. „Olyan volt, mint egy fehér rajzlap. A fekete-fehér alaphoz türkiz és sárga darabokat párosítottam, és persze engem is megihletett az étkezőben lévő Parlament poszter, amire Ági már korábban rátalált. Ehhez készítettem el a Szabadság-szobor fotót, amelyet tapéta méretűre nagyíttattam.”


Galériához klikk a képre!

A nappaliban és a hálószobában elhelyezett eredeti retró plakátok, de leginkább a változatos színű és formavilágú székek idézik fel a romkocsmák hangulatát. Utóbbiak nemcsak ülőalkalmatosságként, de éjjeliszekrényként is szolgálnak. „Az egyik hálóban az ágy belesimul egy kiugró falrészbe, oda végképp nem illett volna egy hagyományos bútor. A székek viszont tökéletesen betöltik ezt a funkciót.”  Hasonlóan látványos darab a régi lóca is az előszobában, amit az egyik internetes portálon találtak, és a lakberendező festette át élénkkékre. Mónika még azt is szem előtt tartotta, hogy olyan megoldásokat is becsempésszen a fiatalos, bohém lakásba, amelyeket a pár két gyermeke is értékel. Ilyen a táblafestékkel lekent fal a konyhában, amire kedvükre rajzolhatnak, firkálhatnak.


Galériához klikk a képre!

Bár második otthonként nagyon lényeges volt Krisztiánéknak a megfelelő ár-érték arány, mégis a család kényelme volt a legfontosabb. A lakást pedig olyannyira megszerették, hogy például a fekete-fehér minták szép lassan átkúsztak a családi házba is.

Szöveg: Ványik Dóra Fotó: Téglásy Zsuzsa Styling: Horváth Vera

 

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Formás és menő az összehajtható nyugágy
Könnyű, strapabíró, helytakarékos és mindenekelőtt kényelmes. Ilyen egy igazi lounge chair, ami ráadásul formás és hatféle színben ...

Világítás
Bármely irányba világítanak az új asztali lámpák
Modern, ötletes és elegáns, és mindenek előtt nagyon praktikus ez a kis asztali lámpa, ami csodás mutatványokra képes.

Dekor
Az iPad és a hintaszék keresztezése
Csak első ránézésre hagyományos a forma, az iRock valójában egy high-tech hintaszék, ami a legmodernebb kihívásoknak is megfelel. 

Megoldjuk
Geometria a falburkolaton
A Jupiter 10 design márkát a közelmúltban alkotta meg Bruno Basso és Christopher Brooke akik több mint 10 évet töltöttek a divatiparban, ahol ...

Receptek
Lélekmelegítő fogások
Hideg, téli napokon egy tányér gőzölgő leves mindennél fenségesebb. Felmelegít, jókedvre derít és feltölt energiával, legyen az egy sűrű, tartalmas ...

Dekor
Biztonságos kényelem struccpárnával
Szeptemberi évkezdéshez a legjobb alkalmatosság: íme a hiánypótló struccpárna, ami úgy kell, mint az oxigén!Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek