hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Határtalan harmónia

Angelikáék otthonának legfőbb kincse az a harmónia, amit különleges igénnyel összeválogatott bútorokkal és lakberendezési tárgyakkal teremtettek meg. Pedig a budapesti lakás bebútorozása nem volt épp egyszerű: a legtöbb darab Angliából érkezett.  

Bár Londonban élnek, de a fiatalok szerettek volna egy második otthont is azokra az alkalmakra, amikor Budapestre látogatnak. „Sajnos éppen akkor ugrottak meg az ingatlanárak, amikor keresgélni kezdtük a megfelelő lakást, mindehhez meglehetősen pocsék kínálattal találtuk szembe magunkat” – kezd a történetbe Angelika, aki szakmáját tekintve videoproducer, és Cambridge-i ösztöndíja alatt ismerte meg a párját, az egyik vezető brit napilap főszerkesztő-helyettesét. Közel egy év kitartó kutatás után azonban már a hirdetés alapján beleszerettek ebbe a lakásba.

ftgSz015_OK.jpg

Az előző tulajdonos által gyönyörűen felújított polgári otthon hatalmas terei és impozáns belmagassága láttán ezt nem nehéz elképzelni. Emellett az elosztása is tökéletesen megfelelt az elképzeléseknek, mivel Angelika brit párja nem tudott megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a legtöbb régi budapesti belvárosi lakásban klasszikusan egybenyílnak a szobák, és hogy a nappali duplaszárnyas ajtaja mögött gyakran a hálószoba intim tere válik láthatóvá. Itt azonban két csendes, különálló hálót alakíthattak ki, és a megőrzött eredeti építészeti megoldások is sokat emelnek a látványon: a hatalmas üvegbetétes ajtó hűen őrzi a polgári eleganciát, de a tartóoszlopok és a franciaerkélyek is legalább ilyen stílusosak a konyhában.

ftgSz034_OK.jpgEzek mind különlegessé teszik a kifogástalanul felújított lakást, ám ahhoz, hogy a jó alapokból igazi otthon váljon, Angelika nagy gonddal választotta ki a bútorokat és a dekortárgyakat. „Ezek nagy részét Londonból hozattuk, és mivel különböző üzletekből rendeltük őket, össze kellett hangolni, hogy nagyjából egy napon érkezzenek meg a londoni otthonunkba.

ftgSz052_OK.jpgEste jött a fuvarozó, bepakolt mindent, és Magyarország felé vette az útját. Én pedig másnap reggel repülőre ültem, hogy amikor megérkezik a szállítmány, itt legyek a pesti lakásban, a szakemberek rendben ki tudjanak pakolni, és amit csak kell, összeszereljenek.” Angelika azt is elárulta, hogy sokat osztott-szorzott, mielőtt döntött, de nem bánja, hogy bevállalta ezt a plusz szervezéssel járó feladatot, mert a Londonból érkezett darabok rögtön megtalálták helyüket a pesti lakásban.


Galériához klikk a képre!

„Igaz, hogy rengeteg kutatómunkával járt a legszebb darabok beszerzése, de nagyon élveztem, és kimondottan szórakoztatott a stílusokon, hangulatokon gondolkodni.” Ennek eredményeképpen olyan lakást sikerült berendezni, amilyen csak egy van Budapesten, és pontosan azt a határtalan harmóniát sugározza, amit egy második otthon megérdemel.

Szöveg: Molnár Ágnes Fotó: F. Tóth Gábor Styling: Horváth Vera

CÍMKÉK:hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Piercing és töltény - design a bűnözés ellen
Piercinges műanyag székek, töltényes asztalok, amelyeket a bűnözés elleni harc hívott életre, de a szimbolikus tárgyak a hétköznapokban is remekül ...

Dekor
Ilyenek a modern fa bútorok
Erős vizuális megjelenés, lágy ívek és a fa szépsége jellemzi a modern vonalú fa bútorcsaládot.

Dekor
Mutatós és hatásos az új mobil klíma
Drága központi klíma, vagy hatástalan ventilátorok helyett íme a legújabb, távirányítással is működtethető mobil klíma, profi teljesítménnyel és ...

Átalakítás
Tiszta levegőt otthonra is!
A civilizációs betegségek közül az egyik leggyakoribbak az asztma, illetve a légzőszervi problémák. Sokat tehetünk a betegségek ellen egy jó minőségű ...

Dekor
Keleti asztal teázáshoz
Szoknyából adaptáció, ami valójában tea-kínáló asztal. Kortárs keleti design, ami a hagyományok előtt tiszteleg.

Karácsony
Csillogó karácsonyfadíszek
A karácsonyi gömbök a paradicsomi almát szimbolizálják. Egyszerre trandicionálisak és újítók. Rengeted lehetőséget rejt ez a klasszikus forma és csak ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek