hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Napfényes otthon

A nosztalgia vezette Krisztiánt ebbe a budapesti belvárosi lakásba, amit felújítottak, hogy trendi, kozmopolita hangulatot csempésszenek a száztíz éves falak közé.

A lakás a főváros szívében található, ahonnan a Blaha Lujza tér, a körút, a színházak és a romkocsmák, vagy éppen a felkapott éttermek könnyen elérhetők. „Jól ismerem ezt az épületet. A feleségem itt született, és ebben a házban nőtt fel, sőt korábban én is laktam itt néhány évig, éppen a szomszéd lakásban” – meséli Krisztián az előzményeket, amik miatt feleségével elhatározták, hogy új otthonukat ebben a Wesselényi utcai lakásban rendezik be. „Mivel a belső udvarra néz, kimondottan csendes az otthonunk, semmit nem hallani a város lüktető zajából”– folytatja Krisztián, aki szerint egy generációval korábban divat volt elzárkózni: behúzni a függönyöket, szeparálni a helyiségeket, most azonban éppen ellenkező hatást szeretett volna elérni.

_MG_4637_OK.jpgNem akart galériát építtetni – annak ellenére, hogy a belmagasság megengedte volna –, mert szellős és napfényes otthonról álmodott. Így nemcsak a nappali maradt tágas, hanem a háló is a maga huszonnégy négyzetméterével. Emellett az előszobát a nappalitól elválasztó tolóajtónak köszönhetően az egész tér átláthatóvá vált. „Nagyon kellemes, hogy a déli-délnyugati fekvésnek köszönhetően tavasztól télig kellemes, szűrt fényt kapnak a szobák.”


Galériához klikk a képre!

Meghagyták és felújították az eredeti tölgyfa parkettát, ami visszanyerte egykori szépségét. Az alapok, azaz a burkolatok és a beépített bútorok a letisztult skandináv stílust tükrözik fehér-szürke árnyalatokkal kombinálva, amelyben a divatos retró stílusú berendezés barátságos fafelületeivel és szerethető formáival teremt otthonos hangulatot. A hetvenes évekből származó, budapesti bútormanufaktúrában készült berendezést a tulajdonos örökölte és maga újíttatta fel, így a kerület hangulatához, stílusához igazodó, modern enteriőrt alakított ki a szecessziós házban. Mindehhez az is hozzájárul, hogy Krisztián némi loftos hatást is kölcsönzött a lakásnak az előszoba elhúzható zártszelvény ajtajával, de hasonló megoldással készült a hálószoba üvegfala is, ami szimbolikusan elválasztja a gardróbot a hálószobától. Ezekkel a fémkeretes üvegtáblákkal sikerült némi férfiasságot is csempészni a lakásba, ami éppúgy szól az emlékekről, mint a közös jövőről.

_MG_4684_OK.jpg

Szöveg: Hoffmann Nóra Fotó: Téglásy Zsuzsa Styling: Horváth Vera

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Otthon eklektikus stílusban
Még a lakberendezők szerint is az egyik legnehezebb feladat eltalálni az eklektika arányait: a régi bútorokat megfelelően vegyíteni a modern ...

Dekor
Whiskey bar otthonra
Az ital szentélye, mások szerint hazai gyógyszertár - akárhogy is, a rocksztárok stílusában készült whiskey bár igazi mestermű.

Dekor
A konyha, mint gyönyörű laboratórium
Bár mostanában a természetesebb anyagok is hódítanak, a minimalista konyhák között újabb díjnyertes született - nem is indokolatlanul.

Karácsony
Csillogó karácsonyfadíszek
A karácsonyi gömbök a paradicsomi almát szimbolizálják. Egyszerre trandicionálisak és újítók. Rengeted lehetőséget rejt ez a klasszikus forma és csak ...

Inspiráció
Velence, te csodás!
Ha február, karnevál. Ha karnevál, akkor Velence. Azok, akik nem vehetnek részt Európa egyik leghíresebb eseményén, az önfeledt vigasság, a jókedv, a ...

Inspiráló helyiségek
A lenyugvó Nap fénye
Turistautakat szerveznek miatta, fényképen árulják, festőket ihlet meg. Csupán néhány percig tart, sötétség jár a nyomában, de felejthetetlen tud ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek