hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Toronyszoba a belvárosban

A pesti belváros különleges tereire bukkant az a háromtagú család, aki rengeteg munkával és szakértői segítséggel alakította át toronyszobával és körpanorámával rendelkező otthonát. 

Jelenlegi tulajdonosai nagyon rossz állapotban találtak rá a pesti belváros szecessziós épületének legfelső emeleti lakására. „Amikor először megnéztük, lenyűgözött minket a kilátás, és az, hogy egy torony is tartozik hozzá ötméteres belmagassággal” – emlékszik vissza Gábor, aki párjával, Rékával és kislányukkal, Miával költözött ide. Az előnytelen elrendezés miatt a helyiségeket racionalizálni kellett, ezért belevágtak a közel fél évig tartó munkálatokba. Abban egyetértettek, hogy a toronyszobát Mia birtokolhatja majd, de igazi kihívást jelentett számukra, hogy a régi gangos ház belső udvarra néző helyiségei sötétek voltak, ezért az új tulajdonosok szakértők segítségét kérték. Kiss Márta és Csizmadia Zsuzsa lakberendezők ötlete volt, hogy üvegfrontokkal megnyissák a lichthof felőli falakat, és az így létrejött térben egy aprócska teraszt alakítsanak ki zöld növényekkel, amitől hangulatosabbá és világosabbá vált az egész belső front: az előtér és a közlekedő is.

_MG_4662-Edit_OK.jpg

A lakberendezők egybenyitották a nappali, a konyha és az étkező helyiségeit, és az új nyílászáróknak köszönhetően modern, kozmopolita alaphangulatot teremtettek a tágas közösségi térben. Innentől Gábor és Réka vette át az irányítást – belevetették magukat a tervezésbe. „Történt néhány érdekesség a felújítás alatt. Például, amikor leszedettük a régi tűzhelyet, huszonnégy darab fakanál bukkant elő mögüle, amire azóta sem találtunk magyarázatot” – meséli Gábor. Az előtérben látható gipszkarton falat is Rékával ketten rajzolták meg egy kockás papíron. „Mi találtuk ki, hogy melyik fakkba mi kerüljön, és melyik legyen megvilágítva.” A konyhának rengeteg verziója volt, újra és újra átgondolták.


Galériához klikk a képre!

Rékának tetszett a gondolat, hogy fekete legyen a pult fölötti falszakasz, és erről Gábort is sikerült meggyőzni. „Lejártuk a lábunkat a burkolatokért és a bútorokért, de nagyon élveztem. Olyannyira, hogy most szeretnék egy másik lakást is berendezni” – vallja be Gábor, aki ügyvéd létére komolyan kedvet kapott a lakberendezéshez. Az itthonról és külföldről beszerzett képek és más dekorációs tárgyak szintén a tulajdonosok ízlését dicsérik, akik némi segítséggel, rengeteg energiával és remek stílusérzékkel egyéniségükhöz illő otthont teremtettek.

Szöveg: Molnár Ágnes Fotó: Illés Kata, Illés Barna Styling: Horváth Vera

CÍMKÉK: belváros


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Világítás
Peak lámpakollekció
Ungár Fanni a MOME fémműves formatervező szakán végzett. Lámpáit a letisztult és merész formavilág jellemzi. 

Inspiráló helyiségek
Új otthon a régi malomból
A loftlakás – a kiürült, funkciójukat vesztett ipari létesítményekben berendezett otthon – divatja a hetvenes évek Angliájának ipari városaiból ...

Dekor
Trendi trón drótból
A trónoknak kedvez az idei divat. Ez a drót trón például egy egészen vagány darab. Ne próbáld meg utánozni, aprólékos munka, a maga nemében igazi ...

Dekor
Mindent elnyel a rendes dohányzóasztal
A jó dohányzóasztal nem csak szép, de praktikus is, és jó ideig nem megy ki a divatból. Íme egy stílusos darab, ami mindent elnyel, így könnyen ...

Dekor
A tükör és az asztal társítása
Egyszerű és praktikus, ugyanakkor érdekes párosításon alapul. A fésülködőasztal az egyik legérdekesebb bútor - a szépség nagykövete.

Receptek
Fenséges spárga
Hazánk több száz hektáros ültetvényeivel már-már „spárganagyhatalom”. Habár a földekről a termés java része még mindig nem a hazai konyhákba kerül, ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek