hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Harmónia és letisztultság egy modern otthonban

Kint hangulatos teraszok, bent funkcionálisan, mégis látványosan kialakított terek uralják a kiskunhalasi házst, amely egyszerre tágas és meghitt.

Ahogy a gyerekek felnőtté válnak, sok családban átgondolják, miként lehet a legcélszerűbben kialakítani az új családi fészket. Amikor az ötvenes éveik elején járó házaspár, Judit és Zoltán úgy döntött, hogy házépítésbe fognak, azt is számításba kellett venniük, hogy főiskolás fiuk még velük lakik, lányuk viszont már elkezdte önálló életét. 


Galériához klikk a képre!

Végül Deák Róbert építésszel és Német Ágnes Csilla lakberendezővel egy olyan otthont álmodtak meg, amely az idő előrehaladtával egyre nagyobb családnak – vejeknek, menyeknek, unokáknak – is kényelmes az összejöveteleken, de a hétköznapokban is gazdaságosan lehet működtetni, amikor csak ketten használják. „Ehhez többek között korszerű épületgépészet szükséges, ezért is javasoltam egy magyar gyártmányú mennyezeti fűtő- és hűtőrendszert, amellyel jól szabályozható a belső hőmérséklet – meséli Csilla. – Az építész terve egyébként nagyon jó térkapcsolatokat mutatott, egy tartópillért kellett csupán áthelyeztetni, hogy a konyha jobban bútorozható, és szeparálható legyen az étkező mellett, ahogy Judit és Zoltán szerette volna.

7H3A3686_OK.jpg

A pár kezdetben mediterrán stílusú házról álmodott, de a lakberendezővel való beszélgetés végére már egy modern, városi otthon képe körvonalazódott, ahol a falak közé az olasz design is beköltöztethető. „Minőségi anyagokra, nagyvonalú, de élhető terekre vágytunk, mellőzve a túlzásokat” – mondja Judit. Gyönyörű olasz prémium tapétákat tettek a falakra, sok üveg és magasfényű felület is visszaköszön. Fontos lépés volt a világítás átgondolt tervezése is, hiszen nagyok a terek.

7H3A3711_OK.jpg

Valamennyi helyiségbe rejtett LED-világítást is kiépítettek a mennyezet és a falak találkozásánál, amellyel diszkrét, indirekt fényt lehet biztosítani. A több helyen alkalmazott billenthető, süllyesztett lámpák a mennyezettel azonos színűek, fényük erősebb, jól használhatóak a mindennapokban. Az étkező, a nappali és a hálószobák függesztékei már a stílusteremtésről, a fókuszpontok megtalálásáról is szólnak. A ház eleganciáját növeli a burkolatok igényessége.

7H3A3748_OK.jpgA konyhában például 120x120 centiméteres kerámialapokat fektettek le, melyek felülete egységes és homogén, ráadásul a legutóbbi trendeket követi. A kiegyensúlyozott, de határozott stílusú belső térrel olyan otthona lett a házaspárnak, mely illik az egyéniségükhöz, ugyanakkor hívogató és befogadó, ha megérkezik a nagy család.

7H3A3821_OK.jpg

szöveg: VÁNYIK DÓRA fotó: F. TÓTH GÁBOR styling: NÉMET ÁGNES CSILLAhirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Újra gondolt otthon Nagykovácsiban
Mi történik, ha egy család úgy érzi, már nem róluk szól az otthonuk? Legtöbben továbbállnak, ám vannak, akik adnak egy második esélyt. Adriennék nem ...

Dekor
Gyönyörű lebegő lépcsőház fából
Emelkedik, kanyarodik és mindezt könnyedén teszi: hajlított fából készült a világ leggyönyörűbb lebegő lépcsője.

Átalakítás
Fénnyel tisztító mosoda szingliknek
Kimondottan egyedülálló férfiaknak fejleszti a tervező azt a falra szerelhető high-tech mosodát, ami nem használ vizet a tisztításhoz.

Inspiráló helyiségek
A világ leghosszabb otthona
Az égbeszökő hegyek látványa mindenkit másképp érint meg: akad, akiből előtör a tériszony, más a meghódítandó magasságot méricskéli - Shinichi Ogawát ...

Inspiráló helyiségek
A kert, ami értünk van
A Feng Shui kert útja szépen, lágyan kanyarog a bejárati ajtó felé. A növények egészséget és életerőt sugároznak. Az ajtó mintha hívogatna: kerülj ...

Dekor
Nem kell elküldeni a házziállatodat, ha megfelelő asztalnál eszel
A legtöbben tiltakoznak az ellen, hogy kedvencük étkezéskor az asztal körül ólálkodjon. Pedig a háziállatok is családtagok. Erre a dilemmára kíván ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek