hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Ragyogó homlokzat? Sötétben világító fugák? Nem képzelet – a Weber innovációval ez már a valóság!

Sötétben foszforeszkáló házak? Lámpák helyett ragyogó fürdőszobai fugák? Egyedi és akár sötétben is látványos homlokzati design megoldások? Nem, ez nem egy új skandináv projektmunka, hanem egy, magyar kutatók által tökéletesített innováció: a weber NEON család. Mit jelent ez a hétköznapokban, és miként tudjuk velük egyedivé varázsolni otthonunkat? Cikkünkben erről is beszámolunk!

A teljes építészeti iparágban reformnak számít az újítás: a neonizáló webercolor NEON cementes fényfuga, a weberton NEON fényfesték (akril homlokzatfesték), valamint a weberpas NEON fényvakolat (öntisztuló vékonyvakolat) piacra lépése. A több mint 7 évig tartó kutatómunkának köszönhető fejlesztés során úgy változtatták meg a vállalat jól ismert, magas minőségű anyagainak mikrostruktúráját, hogy a weber NEON termékekkel borított felület napfénnyel vagy mesterséges fénnyel töltődik és sötétben a magába szívott energiát fény formájában bocsátja ki, ragyogó hatást kiváltva.

weber01.jpg

Foszforeszkálás vagy fluoreszkálás?

Bár sokan szinonimaként használják, a fluoreszkálás és a foszforeszkálás nagyon eltérő technológiát, jelenséget takarnak. A fluoreszkálás esetén a gerjesztő hatás megszűnte után a fénykibocsátás rövid ideig marad meg (pár perc), de nagy erővel adja vissza. A Weber innovatív termékei ezzel szemben foszforeszkálnak, vagyis a megvilágítás után hosszabban, órákon keresztül képesek leadni a „tárolt” energiát fény formájában. A NEON család tagjai ennél többre is képesek, a foszforeszkálás megszűnését követően továbbra is világítanak, de színt nem adnak, hanem fehér fényt bocsátanak ki magukból, akár egész éjjel.

weber02.jpg

Hogyan tölthetjük?

A fényfestékek és -fugák feltöltésére a napfény a leghatékonyabban, ezért elsősorban a világos terekbe javasolják a Weber szakemberei. Sötétebb helyiségekben a napfényhez legközelebb álló fényhullámhossz, az UV, illetve hideg fényű fehér fényt alkalmazhatunk, hogy az emberi szem számára kellemesebb hatást érjünk el. Folyamatban van az adalékanyag további fejlesztése is annak érdekében, hogy a kezelt anyagok akár a többszínű fénylésre is alkalmasak legyenek a jelenlegi zöld, kék és vízkék mellett.

Innovatív megoldás, megszokott minőség

A weberpas NEON fényvakolata is biztosítja az AquaBalance® technológiát, vagyis a nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. Az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felveszi a nedvességet, majd amint a nedvességhatás, például az eső megszűnik, a vakolat azt gyorsan és egyenletesen elpárologtatja.  Így a homlokzat évekig szép és tiszta maradhat.

A webercolor NEON fényfuga CG2AW  kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy emelt minőségű fugázóhabarcsról van szó, csökkentett vízfelvétellel, nagy kopásállósággal. Tehát használatakor biztosak lehetünk benne, hogy kitűnő és tartós minőséget választottunk.

A weberton NEON fényfesték az akril homlokzatfesték továbbfejlesztett változata, amely olyan akrilgyanta kötőanyagú, vízzel hígítható színes homlokzatfesték, ami ásványi alapfelületekre; új homlokzatok kialakítására, valamint régi homlokzatok felújítására, kültéri, illetve beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas.

Hogyan használjuk a NEON fénytermékeket?

Fontos kiemelni, hogy az anyagok felhasználási alaptulajdonságaiban nem tapasztalhatóak szignifikáns különbségek, így ugyanolyan könnyű velük dolgozni, mint azokkal a termékekkel, amelyekkel a gyártó már hosszú ideje globális piacvezetőnek számít. A környezetbarát anyag akár 8 évig is biztosíthatja a különleges foszforeszkáló hatást, mely nem igényel rendszeres frissítést.

Használatát a különleges megjelenés mellett azért is ajánlják a Weber szakemberei, mert a lámpafény sok esetben sokkhatást jelent a szervezetnek ugyanakkor a „fénylés” nem vet fel ilyen problémákat. A termékek a sötétben biztonságérzet nyújtanak azzal, hogy a teret jobban láthatóvá, derengővé teszik. Ugyanakkor nem elhanyagolható szempont, hogy egy megfelelő méretű felület térmegvilágítást is kiválthat, komoly költségcsökkentést jelentve.

weber03.jpg

weber7.jpg

A fényvakolatokat, fényfugát és a fényfestékeket jellemzően díszítési célokra javasolják, elsősorban ott, ahol az épület homlokzata ezt építészetileg lehetővé, indokolttá teszi. Így többek között alkalmas lehet nyílászárók körüli tagozatok, erkélyek, loggiák vagy akár a házszám kiemelésére is, míg a fényfugák fürdők és akár konyhák megjelenését tehetik még izgalmasabbá.

Lépj be velünk a NEON világába! (x)



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Trendi szőnyegek 2024-ben
Egy szoba nem lehet teljes szőnyeg nélkül - állítják a lakberendezők. Nem véletlenül, hiszen a dekoratív elem egyrészt zónákra osztja a belső teret, ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Mini raklapházaké lehet a jövő
Raklapból építene házakat egy amerikai építésziroda. A mini otthonok tökéletesek lehetnek átmeneti lakásnak vagy nyaralónak.

Hírek
Megjelent az OTTHON magazin OKOSOTTHON különszáma
Öveket becsatolni, irány a jelen! Napjainkban már cseppet sem futurisztikus gondolat egy távolról is irányítható és ellenőrizhető otthon, amely ...

Hírek
Olvasnivaló a téli estékre: megjelent a Mapei Krónika legújabb száma
Megjelent a Mapei Krónika 68. száma. Íme egy kis ízelítő belőle!








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek