hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Így válasszunk tetőcserepet - Bemutatkozik három kategória jeles képviselője a Terrántól

Tetőt egy egész emberöltőre választunk, ezért érdemes nagyon alaposan feltérképezni a kínálatot, megismerni a lehetőségeket, hogy házunk éke hosszú távon is megfeleljen az elvárásainknak. Az alapanyag, a minőség és a megbízhatóság alapvető kritériumok, valamint az, hogy teljes tetőrendszerben gondolkodjunk, de az esztétikum is ugyanolyan fontos. Ráadásul a költségvetés szempontjából sem elhanyagolható, milyen termék mellett tesszük le a voksunkat.

Habár az ún. sík termékek egyre népszerűbbek manapság, hullámos tetőcserepekkel is modern és stílusos külsőt tudunk otthonunknak varázsolni. A kulcs az épület és a környezete közötti szinergia megteremtésében, valamint a formák és a színek összhangjában rejlik. 

Mi a különbség cserép és cserép között?

Azonos alapanyag esetén a súly, a forma, a kialakítás, továbbá a felületkezelési megoldások is eltérhetnek, de a színvilág is lehet kötöttebb egy-egy termékcsalád esetében. Nem beszélve az olyan újgenerációs megoldásokról, mint a Generon napelemes tetőcserép. Kategóriákat nézve tehát számos megoldással találkozhatunk.

A költséghatékonyan kivitelezhető tető

terran2.jpg

A költséghatékonyság nem feltétlenül kell, hogy kompromisszummal járjon. A nagymúltú, jól ismert és termékeikre komoly garanciát vállaló gyártók esetében az alsóbb szegmensből is teljes biztonsággal válogathatunk. A Terrán Renova Plus cserepek elsősorban azoknak jelentenek megfelelő megoldást, akiknek fontos a kiváló minőség – a betoncserépgyártók között elsőként bevezetett 50 év Terrán garanciával – miközben gazdaságosan, a legjobb áron szeretnék megvásárolni a tetőfedéshez szükséges tetőfedő anyagot. Megjelenését tekintve szűkebb a kínálat, de a fekete, tégla és barna színekkel bármely stílusirányzathoz jól igazítható. 

Időtálló anyag

Anyagválasztásnál egész biztosan mindenki a tartósságra szavaz. A Terrán tetőcserepek alapanyaga, a beton, az egyik legnagyobb mértékben időtálló nyersanyag, amely számos pozitív tulajdonsággal bír. A betonból készült cserepek tartósak és felveszik a versenyt az időjárás viszontagságaival szemben.

A könnyed választás

terran3.jpg

Napjainkban a legtöbb tető hornyolt, vagyis vízvető résszel rendelkező cserepekkel készül, így a fedés tömege – legyen szó akár agyag-, akár betoncserépről – többnyire 38-45 kg/m² közötti tartományba esik, ami közepes értéknek számít. Ez a tömeg kb. a 20%-át teszi ki a tetőszerkezet teljes terhelésének, amely a hóteherrel, szélteherrel, tetőszerkezet önsúllyal együtt 1,8-2,0 kN/m². Látható tehát, hogy néhány kg/m² eltérés a mértékadó terhelést alig befolyásolja, legtöbbször nincs gyakorlati jelentősége a teherbírás szempontjából. Bizonyos esetekben vagy épülettípusoknál viszont érdemes a kisebb súllyal rendelkező terméket választani. A Terrán Synus tetőcserepe könnyedségével, a beton tartósságával és ellenálló képességével az egyik legjobb választás a tetőépítéshez. Széles színválasztékával határtalan lehetőségeket teremt design szempontjából is. Mindazonáltal Elegant felületkezeléssel is elérhető, amelynek köszönhetően simává és selyemfényűvé válik a cserép, megjelenésével különlegessé varázsolva a tetőt. 

Naprakészen

terran4.jpg

A Terrán Generon napelemes tetőcserép egészen új távlatokat nyit, ha esztétikumról és funkcionalitásról van szó. Egy forradalmi innovációnak köszönhetően lépést tart a lakosság elvárásaival, és professzionális választ ad a 21. század technológiai kihívásaira. A napcellákat speciális módon integráljuk az egyes elemekre, úgy, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekével. Mindezt olyan formán, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított. 

A tetőcserepek új generációja így a megszokott szerepeken túl még egy funkciót képes betölteni: energiát termel az otthon lakói számára, ráadásul kompromisszumok, lemondások nélkül. A Generon segít abban, hogy házunk minél nagyobb százalékban megújuló napenergiát használjon. Ezáltal nemcsak a villanyszámlát csökkenti, hanem otthonunk ökológiai lábnyomát is. (x)



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Utazás
Csipkemotívumokkal díszíti a házak falait egy művész
Csipkemotívumokat fest épületek, lakóházak falára egy lengyel művész. Street art alkotásainak elképesztően nagy sikere van.

Gyerekszoba
Gyerekszoba, nem csak kicsiknek
A Van Staeyen Interieur bebizonyítja, hogy mindössze némi faanyag, festék és egy kis képzelőerő kell ahhoz, hogy igazán varázslatos gyerekszobát ...

Stílusos otthonok
Loire menti hangulat Dunaharasztiban
A híres Loire-völgy otthonainak hangulata több száz kilométerre, Dunaharasztiban kelt életre. Katalin szeretettel alakított háza kényelemmel és egy ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek