hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

A legújabb kreatív termékek, anyagok és technikák a Creativeworld szakvásáron

Sokoldalú, spontán, gondtalan és mindenekelőtt színpompás kreativitással kecsegtet a 2023-as év! A mindennapi élet minden területén egyre tudatosabban terjedő fenntarthatóság megjelent országos és nemzetközi szinten is a barkácsolók közösségében, és ez egyértelműen tükröződik a Creativeworld Trends 2023-on is.

Itt foglalják össze a legújabb kreatív termékek, anyagok és technikák sokféleségét három kiemelt témakörben, hogy ötletekkel szolgáljanak a hobbiművész-, barkácskellék- és művészkellék piacon.

„Amilyen időket élünk, elkel a pozitív energia, sok új ötlet és az inspiráció” – mondta el Claudia Herke a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda nevében. „Az erőforrások szűkössége miatt nem mehetnek tovább a dolgok ugyanúgy, mint korábban. Ezért meghatározó a fenntarthatóság a mindennapi élet minden területén és ezért tükröződik hatványozottan a kreatív ágazatokban.” A bora.herke.palmisano stíluskutató iroda a Messe Frankfurt megbízásából a „rivaldafényben a kézművesség” jelmondat jegyében vonultatja fel a fenntarthatósági ötletek széles tárházát, hogy miként lehet a meglévőből újat teremteni és ezzel biztosítani a fenntarthatóságot a fogyasztásban is.

Ebben nagyon fontos szerepet kapnak a kreatív anyagok és termékek. A mixed media technikának köszönhetően az anyagokat az eredeti rendeltetésükről eltérően hasznosítják, átfogalmazzák és továbbfejlesztik. A stíluskutató iroda dizájnereinek a kutatómunka során kiemelten feltűnt, hogy „válságos időkben újra felfedezik az emberek a hobbijaikat, visszatérnek a kétkezi munkához és az alkotáshoz. Éppen emiatt nagy érdeklődés mutatkozik az ismertetők és útmutatók iránt és ezért találunk temérdek információt a legkülönbözőbb kreatív témákról. Az így feltárt újdonságokat és irányzatokat fogják össze a Creativeworld Trends 2023 keretében. A szakkereskedőknek így tudunk világos áttekintést nyújtani arról, hogy mi ne hiányozzon a következő kreatív szezonban és hogy miként lehet kiváltani a vevők lelkesedését” – fejtette ki Claudia Herke.

A Creativeworld 2023 jelmondata: Rivaldafényben a kézművesség

A rivaldafényben a kézművesség a figyelmes sokszínűséget és a felelősségvállalást képviseli. A kötés, horgolás, varrás, festés, rajzolás, illusztrálás, a színek kifejezőereje, a véletlen megidézése vagy a biológiai ihletésű dizájn világában végeláthatatlannak tűnik az anyagok, technikák és kreatív ötletek sokasága. Minden művészeti tevékenység eredője, hogy örömet okoz a saját elgondolásokat megvalósító, kétkezi munka.

A bora.herke.palmosano stíluskutató iroda három, a 2023-as hobbi- és barkácsszezont meghatározó irányzatot talált, amelyeket az illustrative power, a sensitive biology és az innocent charm néven fogalmaztak meg.

ambiente1.jpg

illustrative power: intenzív, spontán és megkerülhetetlen

A színek erőteljes használata és az illusztrálás határozza meg az illustrative power trendtémát. A sugárzó és plakatív színek, nyomatok és minták energiát sugároznak, átfedik és ezzel újrafogalmazzák a meglévő dekorációt. Olyan technikákkal, mint az eredendően a zene világából ismert mesh up, a darabokat másként keverik össze, hogy újat kreáljanak. A létező világ és a fantázia egyvelege gondoskodik a spontán eredményekről. Tudatosan törekednek a véletlenre, ezért az illustrative power bátorságot kíván. Bátorság kell olyan technikák alkalmazására, amelynek előre még nem ismerjük az eredményét. Ez minden esetben meglepő kreációkat szül. A kellően érzékeny kézmozgású és igényes művészeknek például a japán szuminagasi technika jelent igazi kihívást (japánul ez lebegő tintát jelent): ennél többféle színű tintát és ökörepét használnak arra, hogy absztrakt mintákat készítsenek egy vízfelületen, amit aztán papírral itatnak fel. Ezen kívül a mindenkor közkedvelt kézírás is szintet lépett: a tipográfia ma már meghódította a térbeli dimenziót. Színes kartonokkal és rafinált vágásmintákkal a betűtípusok művészi jelleget öltenek. A monogramokat és iniciálékat kontrasztosan, intarzia kötéssel dolgozzák be a valóban egyedi ajándékok elkészítéséhez.

ambiente2.jpg

Sensitive biology: lágy, körültekintő és a természetből kiindulva szárnyal

A rovarok mikroszkóp alatt szemlélt csodálatos világa jelenti a kiindulási pontot a sensitive biology trendnél. A szárnyas ízeltlábúak világából származó absztrakt motívumokat struktúrákkal, osztásokkal és fejeznek ki. A rovarszárnyak finom erezete, sejtjei és mezői inspirálják a filigrán és kifinomult mesterműveket. A pillangók például tökéletes mintaként szolgálnak a mesteri domborművekhez. A kiemelő tollakkal és lágy papírokkal igényes üdvözlő lapokat lehet készíteni. A szitakötők, szarvasbogarak, méhek és társaik nemes papírból készített kivágása nagy kitartással és ügyességgel készíthető. A filigrán motívumok világához illő anyagok, fonalak, sodratok, szalagok, huzalok és gyöngyök horgolt, kötött vagy fontot kivitelben kifinomult formát öltenek. Így készülnek például a dísztárgyak, táskák, kiegészítők, fal- és asztaldíszek. Ebben változatlanul komoly szerepe van a makraménak, főként a viseleti díszeknél és a ruhadaraboknál. A különböző sodratok eltérő tulajdonságai miatt változatos és megdöbbentő eredmények születnek. A látványos dekorációknál kézenfekvő a rendhagyó rattan- és nádfonatok alkalmazása.

ambiente3.jpg

Innocent charm: gondtalan, virágzó és sikertől tündöklő

Az innocent charm motívumai és színvilága kissé naiv és egyben gyermeki vonalat képvisel. A mindennapok humoros oldalát a „charming paperworks” kreatív technikával lehet megragadni azzal, hogy szabadon és kötetlenül  készítünk leveleket, virágokat, növényeket sőt akár zöldséget is lehet színezett papírból készíteni. A folklórt idézik a pajaki lámpák, a hagyományos húsvéti, karácsonyi és születésnapi lengyel hagyomány szerint. A tarka csillár szerencsét és jó egészséget hivatott hozni, a hobbiművészeknek pedig a barkácstechnikák és témák széles tárházát kínálja. Az eredetitől eltérő célú újbóli hasznosítás az innocent charm trendnél kiemelkedően gyakori. Sokszínű mintákat készítenek például a megmaradt legkülönbözőbb színű és alakú gyöngyök felfűzésével, amit aztán hímzett vagy kötött anyagba dolgoznak be. Vagy gyapjúmaradékokból kötnek vagy horgolnak zoknit. Mindenben a fantáziadús, apró mintákban vagy figurákban tetten érhető stíluskavalkád jelenik meg.

A Creativeworld Trends 2023. február 4-7. között várja az érdeklődőket az 1.2-es csarnok B61-es standján. A prezentáció üdítő ötletekkel szolgál az árukínálat átalakításához és számos egyedi kreatív darabbal ötleteket ad minden kreatív hobbihoz. „Nekem a Creativeworld Trends a szakvásár fénypontja. Páratlanul kreatív ötletforrás, aprólékosan kidolgozott részletekkel és változatossággal, ami párját ritkítja Németországban és nemzetközi szinten egyaránt” – mondta Eva Olbrich, a Creativeworld és a Christmasworld igazgatója. „A szakmai látogatóinknak és a kiállítóinknak is ez egyfajta kincsesláda, ahol minden alkalomra és minden kreatív hobbihoz igazi kincseket kínálnak.”

A Creativeworld szakvásárt 2023 februárjában a fogyasztási cikkek további két szakvásárával, az Ambiente és a Christmasworld seregszemlével egy helyen és időben rendezik a frankfurti vásárközpontban.

  • Creativeworld: 2023. február 4-től 7-ig
  • Ambiente/Christmasworld: 2023. február 3-tól 7-ig

Fotók: Messe Frankfurt



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Jön a világ egyik legnagyobb textilipari szakvására, a Heimtextil
Januárban újra Heimtextil: a textilipari szakvásár a járvány óta most először tér vissza a korábban megszokott téli időpontban.

Dekor
Nézz körül a Heimtextil szakvásáron! – Videó
A Heimtextil Summer Special június 21-24. között nyitja meg a kapuit Frankfurtban. Cikkünkben most egy másfél perces videóban mutatjuk meg a ...

Hírek
Konyhai megoldások az Ambientéről
A holnap trendjeit mutatja be 2023. február 3. és 7. között az Ambiente. A frankfurti szakvásáron több mint 1770 kiállító prezentálja kínálatát ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek