hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Sikk és patina: szívmelengető kislakás Budapapesten

Még egy kisebb lakásban is lehet helyük nagymamáink régi, méretesebb bútorainak. Persze jó arányérzék, modern megoldások és egy tökéletesen eltalált színpár is kellett ahhoz, hogy Judit lakásában szívmelengető legyen a végeredmény.

Valódi otthon

Mi sem igazolja jobban Judit választását, mint a sorozatos dicséretek, amelyeket új otthonával kapcsolatban kap. „Mindenki azt mondja, szeret hozzám jönni vendégségbe, mert itt valahogy elengedheti magát” – mesélte boldogan az OTTHON magazinnak, pedig az első látogatáskor nem sok oka volt a mosolygásra. Tudta, hogy ha valódi otthont szeretne, szakember segítségére lesz szüksége, a munkára pedig Csupor Anna lakberendezőt kérte fel. Judit világos, kényelmes, praktikus terekre vágyott, amelyek egyediek, és épp csak annyira csajosak, amennyi még ízléses, és egy férfi számára is elfogadható.

„Gyakorlatilag minden falat lebontottunk és áthelyeztünk, hogy a lehető legjobban az igényekre tudjuk szabni ezt az alig több mint negyven négyzetméteres lakást” – mesélte Anna a kezdetekről. Kicserélték a nyílászárókat, a 380 centiméteres belmagasságot álmennyezettel csökkentették, amely nemcsak a gondosan megtervezett fényerősségű és színtartományú szpotokat rejti, hanem a hangszigetelést is.

kislakas4.jpg

Fáradt rózsaszín olívazölddel párosítva

Judit régóta szeretett volna a hálószobájából nyíló, szobaszerű fürdőszobát, ezért a teljes vizesblokkot áthelyezték. Egyetlen térben kapott helyet a nappali, a konyha és az étkező, itt és a hálószobában felújították és kiegészítették a régi faparkettát, amelyet aztán speciális festékkel fehérre festettek – növeli a térérzetet, könnyen tisztán tartható, és a használattal keletkező minimális kopás olyan patinát ad neki, ami miatt ez lett Judit egyik kedvence a lakásban. Hidegburkolatot csak a legszükségesebb helyen, a fürdőszoba padlóján és a zuhanyfülkében használtak.

kislakas7.jpg

„Judit favoritját, a fáradt rózsaszínt egy karakteresebb árnyalattal, olívazölddel párosítottuk” – avatott be a stílus kialakításába Anna. A szürkés-bézs árnyalatú konyhai frontok átgondoltságról árulkodnak, ahogy az is, hogy a konyhabútort egy pulttal összekötötték a nappali mindent elnyelő gardróbszekrényével. A modern hangulat ellensúlyozására néhány falszakaszt, amelyek úgysem vernek vissza fényt, az eredeti, patinás tégláig megtisztítottak. Ugyanez volt a cél egy-két régi bútordarab, például a robusztus étkezőasztal és a puha plüssel újrakárpitozott, kényelmes szék felújításával is: ezek a múlt század elejének polgári otthonosságát csempészik vissza a lakásba úgy, hogy egyáltalán nem tűnnek avíttnak. A pontot az i-re a neten talált Brontë-regényekhez kötődő grafikák tették fel, az angol irodalom szakon végzett Juditnak ugyanis az írónők a kedvencei.


Galériához klikk a képre!

Fotók: Kiss Csanád, szöveg: Serfőző Melinda, lakberendező: Csupor Anna, styling: Horváth Vera
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Cementgyárból luxusotthont varázsolt az építész
Egy építész fantáziát látott egy elhagyott cementgyár épületében és közel 4 évtized alatt luxusotthont varázsolt belőle.

Utazás
Eladó a ház, amely az Üvöltő szeleket inspirálta
Eladó az a ház, amely Emily Brontë Üvöltő szelek című regényét inspirálta.

Megoldjuk
Praktikus megoldások térelválasztásra
Lehet a lakásunk aprócska vagy tágas, nem biztos, hogy minden helyiség úgy van elrendezve benne, ahogyan szeretnénk. Praktikus ötletekkel, ...

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Idilli családi ház
A budapesti agglomerációban, édeni környezetben áll ez a modern családi ház. Intelligens és szinte egybeolvad a természettel. 

Praktikus ötletek
Lakni vagy kiadni?
Jó helyen kislakást vásárolni nagy üzlet, ezért egyre többen fektetik a pénzüket ingatlanba. De van-e különbség a kialakítást és a berendezést ...

Kislakás
Bohém hangulat 38 négyzetméteren
Izgalmas megoldások és bohém hangulat jellemzi Gabi 38 négyzetméteres budapesti lakását.  A változatos anyaghasználat és a sok látványos darab ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek