Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

Szakmai tanács: inspiráló home staging

Viszonylag újkeletű, de egyre elterjedtebb tevékenység a home staging Magyarországon, amit a hatékonyabb értékesítés érdekében használnak az ingatlanközvetítők. Általa teszik vonzóvá, otthonossá a lakásokat, illetve házakat. A vevők ugyanis nagyon gyorsan, az első benyomás alapján hozzák meg a döntést a vásárlásról. Az Ingatlanpáholy szakértői régóta sikerrel használják a home staginget, mint vásárlást ösztönző eszközt, és most összegyűjtöttek néhány egyszerűen kivitelezhető fogást, amit bárki bevethet, ha szeretné eladni ingatlanát.

Az ingatlanok értékesítésének egyik első lépése a felkészítés: egyrészt tökéletesen ki kell takarítani mindent a pincétől a padlásig, hogy a legelőnyösebb fényviszonyok mellett fotókat, videókat készíthessünk, másrészt a későbbi költözésre nézve is jelentősen megkönnyíthetjük a dolgunkat. Fontos, hogy később a lakásbejárás során is ezt a színvonalat kell bemutatni. A felkészítés másik rétege a harmónia, az otthonosság megteremtése. Ezt különböző kiegészítőkkel, átrendezéssel, vagy akár kisebb felújításokkal, festéssel lehet elérni.

IMG_6894.jpg másolata.jpg

A home staginget jó állapotú lakásoknál, házaknál érdemes alkalmazni előre eltervezett költségvetéssel. Ez az ingatlan értékének 5%-át nem haladhatja meg, mert efölött már értéknövelő fejújításról beszélünk.

A home stager feladata a lehető legjobb első benyomás megteremtése. Egy életérzést kell megjeleníteni, melybe könnyen beleképzelheti magát a vevőjelölt. Talán nem is tudja, amikor végigjárja a szobákat, hogy mi tetszik neki annyira, mert a lényeg a kis részletek tökéletes összhatása.

Erre sok lehetőség van: a legegyszerűbb kicsit átrendezni a bútorokat, hogy nagyobbnak hasson a tér és hogy megmutassuk, hogyan használható ki optimálisan. Dekorációs kiegészítőkkel, például párnákkal, gyertyákkal, vázákkal, zöld növényekkel és virágokkal vagy akár harmonizáló függönyökkel teremthetünk hívogató környezetet. A személyes tárgyak jelenlétét érdemes minimalizálni, lehetőleg csak kis hányaduk maradjon a térben. Fontos az is, hogy minden olyan dolgot ami eddig minket nem zavart amíg ott éltünk, azt most megjavítjuk, helyretesszük. (pl, egy hiányzó parkettaszegő, egy rossz redőny, egy elhasznált konyhai vízvető).

IMG_6895.jpg másolata.jpg

Összegezzük, pontosan mit kell tennünk, hogy ingatlanunk a lehető leghamarabb találja meg boldog tulajdonosát:

  1. Már a bejárati ajtó és környezete is legyen szép, rendezett. Érdemes beszerezni egy szép ajtószámot, szép lábtörlőt.
  2. Lomtalanítson, pakolja el a felesleges tárgyakat.
  3. A lakásban lévő hibákat javíttassa ki, illetve amit már javítással nem lehet orvosolni azokat cserélje le.
  4. Minimalizálja a személyes tárgyakat.
  5. Tágas, világos tereket hozzon létre akár a falak festésével, a bútorok átrendezésével.
  6. Rendezze be funkciójának megfelelően mindegyik helyiséget, ne maradjanak „lomszobák”.
  7. Kiegészítőkkel,  képekkel, díszpárnákkal, függönyökkel, virágokkal dekoráljon, itt már lehet élénkebb színeket használni.
  8. A kültéri helyiségeket is dekorálja. Mutassa meg, milyen hangulatos lehet kiülni az erkélyre, akár csak egy szép fonott szék, néhány égősor és nagy, zöld növények kihelyezésével.
  9. A legutolsó igazítás az illatosítás: a citrusos illatok tisztaság érzetét keltik, a levendula és a fahéj pedig az otthonosságot hangsúlyozzák.
  10. Utolsó lépésként a képek készítését bízza profi fotósra.

Sokszor nem is kell nagy összegeket áldozni a harmonikus otthon képének megteremtésére, viszont sokszoros a hatása, ha tudatosan foglalkozunk vele. Hiszen a célunk az, hogy a lakásunk, házunk, kiemelkedjen az ingatlanpiacon és a legrövidebb idő alatt, a lehető legjobb áron értékesíthessük.


Galériához klikk a képre!

Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON Házak különszámunk
Ez az év is számos újdonságot hozott a házépítés területén, ráadásul küszöbön áll a 2021-ben életbe lépő szigorú energetikai előírás nem kisebb ...

Hírek
Kézműves bútorok Olaszországból
A Made in Italy eredetiséget garantáló, kifinomult olasz kézműves bútorok Észak-Olaszországból.

Stílusos otthonok
Pasztell színek és nőies energiák egy mesés debreceni otthonban
Az örök tavasz birodalmába érkeztünk Andiék boltívekkel, pasztell és cukorkaszínekkel, finom formájú bútorokkal berendezett otthonának küszöbét ...

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Csúcstámadásra készül az ingatlanpiac
Rekordot sikerült beállítania az ingatlanpiacnak 2015-ben: összesen 135 ezer lakás cserélt gazdát egyetlen év alatt, amire a 2008-as válság óta nem ...

Praktikus ötletek
Feléledt az ingatlanpiac
Egyre erősödik a meggyőződés, hogy az ingatlanpiacon valóban felvillant a fény az alagút végén. Szükség is van rá, hisz 2006 óta tart a lakáspiaci ...

Inspiráló helyiségek
Bátorságpróba a kertvárosban
Ildikót egyetlen gondolat motiválta, amikor belevágott a pesti kertvárosi villa átépítésébe: szerette volna kipróbálni önmagát. Mivel remek érzéke ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek