A szeletelt banán elképesztően praktikus turmixokhoz, zabkásához vagy gyors sütikhez. De csak akkor, ha a karikák nem ragadnak nagyon össze! Ahhoz, hogy ezt megakadályozhasd, borítsd ki a banánkarikákat egy sütőpapírral bélelt tálcára, és így fagyaszd elő őket. Ha már kemények, mehetnek zacskóba vagy dobozba. Így bármikor kivehetsz belőlük annyit, amennyire éppen szükséged van.
A kissé túlérett, barna foltos banánt érdemes pürésítve lefagyasztani, így tökéletes lesz muffinba, banánkenyérbe. Ehhez csak törd össze villával, tedd légmentesen záródó zacskóba, majd lapítsd ki, hogy minél kevesebb helyet foglaljon. Így könnyen kiolvad és gyorsan felhasználhatod, ráadásul a bezárt levegőt is kiszorítod, így nem barnul meg olyan gyorsan.
Hallottál már róla, hogy a főtt banán is fagyasztható? A sütőben karamellizált vagy párolt banán extra édes és puha lesz, így akár különleges desszertekhez is felhasználhatod. A trükk csak annyi, hogy teljesen kihűtve csomagold be, így nem melegíti fel a fagyasztót, és elkerülheted a baktériumok elszaporodását is.
2025. július 9. 11:03
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat