hirdetés
hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Fűszeres csokimousse-torta az ünnepekre

A tökéletes mézeskalács titka a jó minőségű, átszitált fehér liszt, a begyúrt tészta pihentetési ideje és a megfelelően előmelegített sütő. A tésztát egy éjszakára érdemes hűtőbe tenni, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütni.
 

Mogyorós piskóta
Nyolc szelethez: 95 g porcukor, 1 ek. finom­liszt, 130 g őrölt mogyoró, 
5 tojás­fehérje, 80 g kristálycukor, só
A porcukrot, a lisztet és a mogyorót összekeverjük egy tálban. A szoba­hő­mér­sék­letű tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, és két részletben hozzászórjuk a kristály­cukrot. Akkor készült el, amikor enyhén fénylő és kissé nyúlós. A száraz­anyagokat a tojáshab tetejére öntjük, és gumispatulával, laza mozdulatokkal beleforgatjuk. Egy tepsit vagy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, amire két, 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A kettéosztott masszát kikenjük kb. 1 cm vastagságú körlapokká, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűltek, lehúzzuk a piskótákról a sütőpapírt, és egy 18 cm átmérőjű tortakarika segítségével kiszúrjuk a korongokat.

Csokimousse
2,5 dl habtejszín, 195 g 70% kakaótartalmú étcsokoládé, 120 g 3,5%-os tej, 1 kk. mézeskalács-fűszerkeverék 
A hideg tejszínt lágy habbá verjük, és behűtjük. Kevés vizet forralunk egy edényben, majd a vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a csokoládét. Kézmelegre hevítjük a tejet, és két részletben hozzáöntjük az olvasztott csokoládéhoz, alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket. A tejszínhab egyharmadát kézi habverővel belekavarjuk a csoko­ládé-tej keverékbe. A maradék habot spatulával alulról felfelé kanalazó mozdulatokkal beleforgatjuk a krémbe. Az egyik piskótalapot a tortakarika aljába tesszük, ráöntjük a mousse felét, elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot és a maradék csoki­mousse-t. Mélyhűtőbe tesszük.

Kakaós tükörglazúr
10 g lapzselatin, 80 g víz, 240 g kristálycukor, 80 g kakaópor, 160 g habtejszín
A zselatinlapokat 10 percre jéghideg vízbe áztatjuk. A vizet és a cukrot közepes lángon forráspontig melegítjük, majd a tűzről lehúzva beleszórjuk a kakaóport és csomómentesre keverjük. A tejszínt felforraljuk, és a kakaós keverékhez adjuk, majd feloldjuk benne az alaposan kicsavart zselatint. Megvárjuk, míg a glazúr kézmelegre hűl. A tortát kivesszük a fagyasztóból, és rácsra helyezve rácsorgatjuk a mázat. A csillogó bevonatú torta mézes puszedlivel, habcsókkal és ehető virágokkal még ünnepélyesebb lesz.

csokimousseTorta_2017102504322.jpg

Recept: Béres Anett, Lovász Zsolt Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás

CÍMKÉK: desszert karácsony


hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Stílusos előszobák, közlekedők
Amikor a vendégek belépnek otthonunkba, először az előszobát pillantják meg. Ha szeretnénk jó benyomást kelteni, érdemes a berendezésére nagyobb ...

Dekor
Gyűjtőszenvedély: Benedict Winterrel beszélgettünk
Műkincsek, aukciók: egyeseknek hobbi, másoknak kiváltság. Benedict Winter maga is a szép tárgyak szerelmese, aki a Christie's aukciósház Privát ...

Inspiráló helyiségek
Virágos rét tálalva: Halmos Monikával beszélgettünk
Andersen egyik meséjében a virágok bált rendeztek, rózsalányok keringőztek jácintifjakkal. Ilyennek képzeltük Halmos Monika, a Rózsakunyhó ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Dekor
Karácsonyi trendek: a természetes alapanyagoktól a retróig
A karácsonyi hagyományok és szokások nem változnak az idővel, de az ünnepi dekoráció követi a trendeket. Ha szeretnénk az idei évben különleges, de ...

Megoldjuk
Minden, amit a pezsgőspoharakról tudnod kell
A kereskedelmi adatok szerint a magyarországi pezsgőfogyasztás csaknem 60 százaléka az utolsó negyedévre esik. Az esztendőzáró céges ...

Hírek
Háromból kettő magyar még soha nem vitt vissza ajándékot a boltba
A magyarok 61 százaléka még soha nem vitt vissza olyan ajándékot, amely nem tetszett neki, vagy amelyet valamilyen okból nem tudott használni. Nem ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek