Páclé 500 g fehér balzsamecet, 200 g víz, 80 g Demerara cukor (nádcukor), 50 g friss rozmaring, 50 g friss kakukkfű, 1 tk. só, 5 g szálas kamillatea A kamillatea kivételével a pác alkotóelemeit összekeverjük és öt percig lassan forraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a teafüvet, majd lefedve hagyjuk kihűlni.
Fürjtojás Lobogó sós vízben 1 perc 40 másodpercig főzzük a fürtojást, majd hideg vízbe tesszük. Óvatosan megpucoljuk, tálkába rakjuk és ráöntjük a leszűrt savanyítólevet. Minimum 12 órán keresztül állni hagyjuk a hűtőben. Sonkával, frissen reszelt tormával, pici sóval, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk a savanyított fürjtojást. Ha pedig valami igazán különlegesre vágyunk, szalmaágyra helyezhetjük a hússal együtt, és óvatosan meggyújtva egy kis extra füstaromát adhatunk az ételnek.
TIPP Rossz minőségű, öreg fürjtojásból szinte lehetetlen szép lágy tojást főzni. Megéri kipróbálni, hogy eltaláljuk, mikor lesz tökéletesen lágy a tojás.
RECEPT: CSERTŐ RICHÁRD FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat