Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

Csomboros káposztaleves préselt csülökkel

Káposztaleves

50 g vaj, 20 g olaj, 100 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 500 g savanyú káposzta,  3 szál friss csombor, 2 malaccsülök főzőleve (vagy zöldségalaplé), 2 cikk fokhagyma finomra vágva, 100 g tejföl, 6 tojássárgája, 
1 citrom leve, só, bors 

Vaj és olaj keverékén lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a csombort, felöntjük a csülök főzőlevével (vagy a zöldségalaplével). Felforraljuk, majd beletesszük a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és hőkiegyenlítéssel behabarjuk a levest. Tálaláskor citromlével tesszük pikánsabbá.  

Préselt csülök  

1 sertéscsülök, 20 dkg sertésfül, 10 dkg hántolt pisztácia, 10 g só, 2 g barbeque bors, vegyes gumós zöldségek a fül abálásához 

A sertéscsülköt felkockázzuk, a fület puhára abáljuk a gumós zöldségekkel együtt, és ezt is felkockázzuk. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat, majd kifóliázott tepsiben lepréseljük és 85 fokon – több órán keresztül – puhára gőzöljük. A kívánt formára vágjuk a tálaláshoz.  

Tejfölzselé 

10 g lapzselatin, 1 dl tej, 1 dl tejföl, só, bors

A lapzselatint jeges vízbe áztatjuk. A zsíros tejet meg a tejfölt felmelegítjük, majd hozzákeverjük a kinyomkodott lapzselatint és ízesítjük. A keveréket formába öntve két óra hűtés után a kívánt alakzatra vágjuk.

2017022106384_OK.jpg

Fotó: Kaunitz Tamás Recept: Puskás Csaba 





Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON Házak különszámunk
Ez az év is számos újdonságot hozott a házépítés területén, ráadásul küszöbön áll a 2021-ben életbe lépő szigorú energetikai előírás nem kisebb ...

Hírek
Kézműves bútorok Olaszországból
A Made in Italy eredetiséget garantáló, kifinomult olasz kézműves bútorok Észak-Olaszországból.

Stílusos otthonok
Pasztell színek és nőies energiák egy mesés debreceni otthonban
Az örök tavasz birodalmába érkeztünk Andiék boltívekkel, pasztell és cukorkaszínekkel, finom formájú bútorokkal berendezett otthonának küszöbét ...

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Fenséges spárga
Hazánk több száz hektáros ültetvényeivel már-már „spárganagyhatalom”. Habár a földekről a termés java része még mindig nem a hazai konyhákba kerül, ...

Receptek
Vendégváró finomságok
Itt az idő, hogy újból átadd magad a mikulásvárás örömének: rendezz a télapó tiszteletére partit, és hívj meg mindenkit, aki kedves a szívednek. ...

Receptek
Szürkeharcsa halászlé
A szürkeharcsa különösen jó választás a halászléhez. Aki kóstolta már, meggyőződhetett róla, hogy fehér, tömör, ruganyos húsa jobb még a legjobb ...








Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek