Halászlé
3 db 3 kg-os szürkeharcsa csontja, 6 salotta hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 10 kápia paprika, 1 kg ökörszív
paradicsom, 10-10 piros és sárga koktélparadicsom, 5 l víz, 2 szál citromverbéna, 1 szál babérlevél, 3 szál citromos kakukkfű, 2 citromnád, pirospaprika, 1 akasztói ponty
A halcsontok felét 220 Celsius-fokon megsütjük a félbevágott hagymákkal, fokhagymákkal. A kápia paprikát 230 Celsius-fokon 15-20 percig sütjük. Egy tálba téve lefóliázzuk. Ha kihűlt, lehúzzuk a megfeketedett héját, eltávolítjuk a magjait. Nagy edényben a paradicsom feléhez hozzátesszük a halcsontokat és a hagymákat, a paprikahúst, felöntjük vízzel. Jöhetnek a friss fűszerek, a pirospaprika, majd alacsony hőfokon megfőzzük.
Leszűrjük, beletesszük a pontyszeleteket, és lassan, gyöngyözve a felére visszaredukáljuk a levest. Friss citrom- és narancshéjat teszünk bele és fél óra múlva leszűrjük. A paradicsomok másik felét darabokra vágjuk, sózzuk, és ha kell, kevés cukrot szórunk rá. 0,5 cl verjus hozzáadásával összeturmixoljuk. Pamut konyharuhán átcsepegtetjük, a halleveshez öntjük.
Töltött tészta
250 g liszt, 2 tojás, 30 ml víz, 5 g só, 20 g bonitopehely, vaj, 1 szürkeharcsafilé
Gyúrt tésztát készítünk a halpehellyel, és pihentetjük. A halfilét egy órára 10%-os sóoldatba tesszük, majd földaraboljuk. Bekenjük vajjal, sózzuk, borsozzuk. Betekerjük a 2 milliméteresre kinyújtott tésztába és 4 percig főzzük gyöngyöző vízben. Tálalás előtt az egyik oldalát megpirítjuk fokhagymás vajban.
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat