hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Paradicsomos halleves garnélarákkal és julienne zöldségekkel

Van óriás húsos, szív alakú, gerezdes és még megannyi változata, ám azt kevesebben tudják, hogy a koktélparadicsomok állnak a legközelebb az Európában először megismert fajtához.
 

Paradicsomos halleves
3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 kalifor­niai paprika, 1 angol zeller, 2 fej vörös­hagyma, 0,5 kg rákpáncél, 1 dl fehér­rum, 1 tk. fűszerpaprika, 2 kg halaprólék,
4 paradicsom, 6 kaffir lime-levél, 2 szál citromnád, 1 l paradicsomlé, 2 ek. thai hét­fűszerkeverék, 0,5 l kókusztej, 1 csokor koriander, víz, olaj, só, cukor
Kevés olajon lepirítjuk a feldarabolt sárga- és fehérrépát, a paprikát, az angol zellert és a hagymát a rákpáncélokkal együtt, majd hozzáöntjük a rumot, és elpárologtatjuk belőle az alkoholt. Megszórjuk fűszerpaprikával és jól elkeverjük. Beletesszük a halaprólékot, a negyedelt paradicsomokat, a lime-leveleket és a citromnádat is, amit előtte a kés életlen felével megütögetünk, hogy felszabaduljanak az illóolajai. Ha belekerült a paradicsomlé is, felöltjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítsük thai hétfűszerkeverékkel, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint és két órán keresztül főzzük. Az utolsó tíz percben hozzáadjuk a kókusztejet és a koriandert, majd húsz perc pihentetés után leszűrjük.

Levesbetét
1 csomag garnélarákfarok, 1 szál csili,
2 gerezd fokhagyma, vaj, 2 sárgarépa, 1 karalábé, fél fej zeller, 1 csomag cukorborsó, koriander, só, cukor
Csilis, fokhagymás vajban megpirítjuk a garnélarákfarkakat. A julienne-re vágott zöldségeket sós, cukros, forrásban lévő vízbe tesszük, majd rögtön kihűtjük jeges vízben. Tálalás előtt összeforgatjuk felaprított korianderrel.

2017070516022_OK.jpg


Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás

CÍMKÉK: hal leves paradikcsom


hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Hét dolog, amit ne tarts a hálószobában
A hálószoba a pihenés és a relaxáció központi helyisége. Ne hagyd, hogy a nyugalmadat megzavarják felesleges tárgyak, különböző tényezők: nézzük, mi ...

Receptek
Szürkeharcsa halászlé
A szürkeharcsa különösen jó választás a halászléhez. Aki kóstolta már, meggyőződhetett róla, hogy fehér, tömör, ruganyos húsa jobb még a legjobb ...

Inspiráló helyiségek
Időutazás határok nélkül
A családfő francia, felesége magyar, lányaik mindkét nyelvet beszélik. Otthonuk falusi, szemléletük kozmopolita. Új szerepben feltűnő bútoraik ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek