hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Minden, amit a tökéletes hálószobai textíliákról tudni kell

Életünk több mint egyharmadát alvással töltjük, ezért nagyon fontos, hogy ne hanyagoljuk el a hálószoba megfelelő kialakítását sem az otthonunk többi helyisége mellett.

Válasszuk a lehető legmagasabb minőségű berendezést, paplanokat és párnákat, valamint textileket a zavartalan pihenés érdekében.

bonami_decoking (2).jpg

Ne becsüljük alá a megfelelő ágynemű kiválasztását. Töltsünk elegendő időt a számunkra legideálisabb darab megtalálására. Bármennyire is felesleges időtöltésnek tartjuk, nem könnyű a mai túlkínálat átvizsgálása. A vásárlás során a legfőbb szempont az ágynemű belsejében található töltőanyag. Ma már ezen a területen is nagyon fejlett a gyártási technológia, mely során magas minőségű, természetes alapanyagokból készült igazán kényelmes darabokat kínálnak a cégek. De még így is felmerül a kérdés, hogy akkor “Mit vegyek?” Az alábbi tippek segítségével könnyebb lesz a paplanok és párnák kiválasztása is.

A tollak, mint a klasszikus luxus

A tollból készült takaró télen gyorsan felmelegszik, nyáron pedig képes felszívni az izzadságot, vagyis bizonyos szempontból hűti a testet. Ennek az ára 20.000 forintnál kezdődik, de egy szuper minőségű darabért akár több, mint 130.000 forintot is fizethetünk. Minden a toll típusától és a külső huzat anyagától függ.

bonami_decoking (3).jpg

Azokat a termékeket tartják a legjobb minőségűnek, amelyekben a legtöbb toll található: minden toll finom szálakból áll, amelyek a szár középpontjából minden irányba szerteágaznak, így tökéletesen kitöltik a bélést. Mivel a levegőmolekulák könnyen csapdába kerülnek a tollak között, így a paplan mindig puha marad. Egy másik minőségi mutató a toll típusa és eredete. Vásárláskor ezt az adatot mindenképpen érdemes megnézni. Ha megfelelően tároljuk, a tolltakaró évtizedekig is kitart, így igazán megéri a befektetés. A tisztítása otthon is könnyen megoldható, ha van egy olyan mosógépünk, amelyik elég nagy ahhoz, hogy egy párna vagy akár a paplanhuzat is beleférjen. Mindig könnyű programokat használjunk és kövessük a gyártó útmutatásait. A toll tökéletes szárításához nagy helyre lesz szükségünk, mert teljesen ki kell teríteni a szárítón. Ha erre nincsen lehetőségünk, érdemes felkeresni a gyártót, hogy mit javasol.

bonami_decoking.jpg

Szintetikus anyagok - az olcsó nem éri meg
Az olcsó műszálas takaró jól néz ki, de csak az első éjszaka után derül ki, hogy nem melegedik át, nem lélegzik kellőképp és mosás után ha kivesszük a gépből, már egyáltalán nem hasonlít eredeti mivoltára. Az üreges szálak valószínűleg a leggyakrabban használt műanyagból készülnek, amelyek általában a bélésben összeugranak. A takaró minőségét befolyásolja a szálak mennyisége és eloszlása, valamint az, hogy a szintetikus polimer termikusan kötődik-e, – ez garantálja a paplan hosszú életét. Ezért érdemes odafigyelni a nagy áruházak kedvezményes ajánlataira, ahol az egyes márkák olyan termékeket kínálnak, amelyek bélése mesterséges alapanyagú egyvelegből és független szálakból áll. Ezeket nevezzük műtollnak. Ha még jobban szeretnénk tájékozódni, akkor érdemes megnézni a gyártók útmutatóját, amelyben szerepelnek a különféle tanúsítványok vagy akár az allergológus ajánlása. A végső választáskor tehát ne feledkezzünk meg a józan észről.

Könnyű és kényelmes gyapjú takaró, ami könnyen felmelegszik
A legrégebbi és a leghosszabb élettartamú alapanyag a gyapjú, amely jelenleg is a reneszánszát éli. Tökéletesen átmelegszik, miközben felszívja a nedvességet és az izzadságot, ami képes elpárologni utána.

bonami_decoking_21213_.jpeg

Hőtartó -és légáteresztő tulajdonságának köszönhetően a nyári hónapokban is ugyanúgy használhatjuk. Allergia probléma vagy megelőzés esetén a bárány merino gyapjú a legjobb választás. Emellett fontos a gyapjú lanolin tartalma, aminek köszönhetően antibakteriális, hipoallergén és bőrbarát is egyben. Nem véletlen, hogy az újszülötteknél is használják ezt az anyagot, illetve hogy nem juthatunk hozzá azonnal az üzletekben. A gyapjúágyneműknek, takaróknak hőmérsékletkienyenlítő hatásuk van, ami biztosítja, hogy az emberi testet állandó, kellemes hőmérséklet vegye körül alvás közben. Aki hajlamos a megfázásra, annak ez kiemelten fontos. A hagyományos típusú takarókhoz képest ezek jóval nehezebbek, így a csomagolásuk sem egyszerű.

Orvosi, ortopédiai vagy anatómiai párna? - Melyiket válasszuk?
Orvosi jellegű párnák vásárlása esetén a legelső és legfontosabb lépés, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az adott termék rendelkezik a gyógyászati segédeszközökről szóló törvény szerinti tanúsítvánnyal, vagyis annak egészségre gyakorolt ​​hatása klinikailag bizonyított. Az ortopédiai párna segíthet a gerinccel kapcsolatos problémák enyhítésében, de annak hatása klinikailag nem bizonyított. Az anatómiai párna elnevezése pedig csak arra utal, hogy a termék az emberi test alakját felveszi, ezzel segítve a kényelmes pihenést. Az ilyen típusú párnák általában memóriahabból vagy latexből készülnek. Kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a párna méretét, a leggyakoribb alvási pozíciót és a különleges igényeket. A párna standard mérete Magyarországon 70 × 90 centiméter, de ennél kisebb vagy nagyobb párnákat is találhatunk. Csak gondoljunk arra, hogy nem jó, ha a váll alatt van a párna, miközben oldalfekvésben alszunk.

bonami_decoking_5902232482881_1_H.png

+1 tipp: A méret a lényeg!
A takaró standard mérete Magyarországon 140 x 200 centiméter, ami nem mindenki számára elegendő. Kapható ennél hosszabb vagy még szélesebb takarót is. Ezenkívül népszerűek még a kétszemélyes paplanok, amelyek szélessége 200 cm-től kezdődik. Egészen nagy darabok is kaphatók 220 × 240 cm méretben. Ne feledjük, hogy nem szabványos méretű takaró esetén be kell szereznünk megfelelő méretű ágyneműhuzatot is.

bonami_decoking_15634.0.jpg

fotók: bonami



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Trendi szőnyegek 2024-ben
Egy szoba nem lehet teljes szőnyeg nélkül - állítják a lakberendezők. Nem véletlenül, hiszen a dekoratív elem egyrészt zónákra osztja a belső teret, ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Dekor
Ágyneműből tároló
Esetleges formák kajla csücskökkel. A hálószoba hangulatához és intimitásához illő darabokat ágyneműk ihlették.

Hálószoba
Hogyan válaszd ki a megfelelő matracot?
Szakértői tanácsok a testreszabott pihenéshez.

Hálószoba
Marokkói hangulatban
Hunyd be a szemed és képzeld el, hogy a marokkói tengerparton, pálmafák árnyékában napozol... a bazárban, némi alkudozás után, eredeti ágytakarót, ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek