A banánt sokan szeretjük, hiszen tökéletes turmixhoz, palacsintatésztába és palacsintába, süteményekbe, de önmagában is. Azonban gyakran előfordul, hogy még mielőtt felhasználnánk, bebarnul, puhává, pépessé válik, így aztán a kukában végzi. Szerencsére egy kis odafigyeléssel és néhány praktikus módszerrel könnyen elkerülhetjük ezt az értelmetlen élelmiszer-pazarlást.
Mutatjuk, hogyan érdemes lefagyasztani a banánt, hogy mindig kéznél legyen, amikor szükséged van rá!
Ha egyben fagyasztanád le a banánt, ne hagyd ki ezt a fontos lépést: vágj 2-3 centis keresztirányú bemetszéseket a héjra! Így elkerülheted, hogy a héj a fagyasztás során rátapadjon a gyümölcsre, vagyis sokkal könnyebb lesz megpucolni, amikor kiolvasztod. Vigyázz, hogy ne vágj bele a húsába! Tedd a héjas banánokat jól záródó fagyasztózacskóba, hogy megóvd őket a fagyasztó égéstől.
Sok olyan recepted van, amihez egész banán kell? Akkor érdemes megpucolva lefagyasztani őket. A gyors módszer: tedd az összes hámozott banánt egy nagy fagyasztózacskóba, de számolj vele, hogy össze fognak tapadni valamennyire! Ha ezt szeretnéd elkerülni, először helyezd sütőpapírra vagy fóliára a banánokat egy tálcán, fagyaszd elő, majd így tedd őket a zacskóba.
A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »
2025. július 9. 11:03
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat