hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Kacsamájnyalóka szőlőchutney-val

A szőlő igazi fúziós gyümölcs. Kitűnő dióval, mogyoróval és mandulával, sajtok kísérőjeként ízbombává válik, de remek a kacsamájhoz, sőt a lazachoz is. Akár szokatlanabb formákban is a tányérunkra kerülhet, például pikáns chutney-ként.

Kacsamáj
1 kacsamáj, 2 dl tejszín, 2 ek. rebarbara- vagy sárgabaracklekvár, 1 dl tokaji aszú, só, bors, a mázhoz: 4 dl ecetes­uborka-lé, 4 g kappa zselésítőpor
A kisebb darabokra vágott kacsamájat 150 fokon 15 percig sütjük. Leszűrjük a zsírját, és amikor a máj szoba­hő­mér­sék­le­tűre hűlt, krémes állagúra turmixoljuk a hozzávalókkal együtt. Fagylaltformába öntve fapálcikával megdermesztjük. Miután megfagyott, kétszer-háromszor belemártjuk a kappazselével felforralt ecetesuborka-lébe – ezzel egy savanykás, csillogó mázat kap a kacsamájnyalóka, amit tálalásig a hűtőben tartunk.

Chutney
0,5 kg reszelt alma, 75 g reszelt lila hagyma, 2 kápiapaprika megsütve, héj nélkül, apróra vágva, 150 g mazsola, 1 csili felaprítva, 1 fokhagyma apróra vágva, 1 ek. reszelt gyömbér, 1,5 ek. mustár­mag, 1 ek. currypor, 1 dl fehér balzsamecet, 2 dl szőlőlé, 100 g barnacukor, 1 kk. só
A bar­na­cu­kor­ból karamellt készítünk, majd az összes előkészített alapanyagot ráhelyezzük és két órán keresztül főzzük. Ha túlságosan elpárolog belőle a folyadék, akkor szőlőlével pótolhatjuk. A fel nem használt chutney-t befőttként eltehetjük.

2017070515963_OK.jpg

Szőlősaláta
250-250 g fehér és piros szőlő, 1 cs. snidling, 4 ek. mazsola 
A szőlőszemeket elfelezzük, és ha szükséges, kimagozzuk. Összekeverjük finomra vágott, friss snidlinggel és a mazsolával. A tálalás stílusos díszét, a rozé gélt 2 dl rozébor, 2 dl szőlőlé és 4 g agar-agar zselé felforralt, majd kihűtött keverékéből készíthetjük el.

Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Fánkok, nem csak farsangra
„Itt a fánk, a forró fánk, tele vele a po…” – versel Jenő, a bohóc Fehér Klára Mi, szemüvegesek című pöttyös könyvében, de nem fejezi be a rímet, ...

Receptek
Kápia, tv, kaliforniai paprika
A lecsót, a töltött vagy grillezett paprikát nyári ételnek tartjuk, pedig a finom szabadföldi paprika szezonja szeptemberben tetőzik. Jöhet a ...

Receptek
Csokoládéhab kakukkfüves gyümölcsökkel és diómorzsával
Az ünnepi vacsora elmaradthatatlan része a desszert. Készítsd el ezt az isteni édességet karácsonyra!








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek