A szezonváltás új menüt és a Kozmo Étterem megnyitását jelenti a körút szomszédságában megbúvó, egykori Távközlési Palota épületében kialakított ötcsillagos butikhotel, a Kozmo Hotel Suites & Spa számára. Míg nyáron a vendégek a Bistro Étteremhez tartozó rejtett belső udvaron, szabad ég alatt költhetik el az étkezéseiket, novembertől áprilisig a meghitt hangulatú Kozmo Étterem várja a vacsoravendégeket bővített étlappal.
A 2. emeleten található Kozmo Étterem a szálloda ikonikus főlépcsősorára nyílik, mely az ország második legnagyobb főlépcsője a Parlament után, és az igényes műemléki felújításnak köszönhetően eredeti pompájában csodálhatjuk meg - tökéletes rekonstrukciója az 1917-ben átadott épületrésznek.
A Kozmo Étterem belső terét a meleg hangulatfényt sugárzó geometrikus lámpabúrák, a centrálisan elhelyezkedő, lebegő polcos bárpult, a puha bársonyszékek valamint a falfülkében rejtett világítással kiemelt üvegvázák határozzák meg. A visszafogott fények és meleg színek bensőséges hangulatot teremtenek – tökéletes kulisszákat egy kiváló vacsorához.
Utóbbiról Feith Attila séf és csapata kezeskedik, akik színes, változatos menüt állítottak össze az új szezonra. A kínálatban egyaránt találhatunk hazai és egzotikus ízeket, ízletes szuvidált húsokkal készült fogásokat és izgalmas vegán kreációkat. Az örök kedvencek – konfitált illatos kacsacomb, angus marhaburger kacsamájjal, somlói galuska mellett a gasztronómia új üdvökéi is jelen vannak pisztáciás tiramisu, sült céklás humusz vagy vegán „darált marha” yaki udon formájában. Természetesen még a legismerősebb fogások is meglepetést tartogatnak a Kozmo konyhájától megszokott módon!
„A menü összeállításánál a trendek mellett figyelembe vettük vendégeink preferenciáit, így visszahoztunk néhány korábbi kedvencet, emellett nagyobb hangsúlyt kapott a különféle alternatív táplálkozási irányzatok iránti igény, és természetesen az étel intoleranciás vendégek számára is igyekszünk megoldásokat nyújtani. Az egész év során fontosnak tartjuk a szezonális alapanyagok előnyben részesítését, ez a szempont is teljesült az új kínálatban” - mondta Feith Attila, séf.
„Vezérelvünk, hogy maradandó élményt nyújtsunk vendégeinknek, ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk a legmagasabb minőségű gasztronómiára – az alapanyagoktól a tálalásig. Célunk, hogy minél több elégedett vendéget láthassunk viszont éttermeinkben és rendezvényeinken” – összegezte Gyarmathy Thomas szállodaigazgató.
2024. december 4. 14:30
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat