„Anyu, megehetem a kenyér sarkát?” – kérdezem, miközben óvatosan kicsit megnyomom az ujjaimmal a kenyeret, ami ettől ígéretesen roppan. „Még nem lehet, túl meleg. Össze fogja húzni a hideg kés… Várj egy kicsit! ”– int anyu nyugalomra, és én nézek felfelé a konyhapult irányába (mert akkor még felfelé kellet nézni a most derékmagasságban levő pultra), és várok, várok türelmesen…A kenyér sarka mindent megér. Aztán végre engedélyt kapok, és megszegjük a friss kenyeret. Megkapom a sarkát, amit anyu vajjal ken meg, és házi baracklekvárt csorgat rá. Én leülök a konyhaasztalhoz, magam elé veszem a kenyérsarkot, beleharapok, és – ez a mennyország.
A kenyér iránti őszinte és odaadó rajongásom valamikor ekkor kezdődhetett. Olyannyira nagy szerelem volt, hogy egy időben, amikor a főzéshez köthető lázam már javában tombolt, egy pillanatban úgy éreztem, hogy mégiscsak a kenyér az igazi, ezért én pék leszek. Míg mások a női magazinokat bújták, én kelesztési technikákról, liszttípusokról és kemencékről olvastam.
Szöveg, fotó: Neubauer Judit
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat