hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Paradicsomos „tejberizs” bazsalikomfagylalttal

Paradicsomos „tejberizs” bazsalikomfagylalttal

Paradicsomos „tejberizs” 
40 dkg Arborio rizottórizs, 1 l para­di­csom­lé, 5 ek. kristálycukor, 1 rúd vanília, 1 üveg paradicsomlekvár
Hasonlóan készítjük, mint a tejberizst, csak tej helyett paradicsomlevet használunk. Miután megfőtt a rizs, kihűtjük, és tálalás előtt elkeverjük paradicsomlekvárral, hogy szaftos legyen. A lekvárhoz 2,5 kg tisztított, érett paradicsomot, 0,5 kg cukrot és 2 rúd vaníliát két-három órán át főzünk.

Bazsalikomfagylalt
600 g tej, 400 g tejszín, 18 dkg kristály­cukor, 12 tojássárgája, 1 rúd vanília, 1 csokor friss bazsalikom
A friss bazsalikom kivételével a többi alapanyagból sűrű angol­krémet főzünk vízgőz felett (83 Celsius-fokig melegítve), majd még melegen összeturmixoljuk a száráról lecsipkedett bazsalikomlevelekkel. Elkészíthetjük fagylaltgépben, vagy egyszerűen kifagyasztjuk tégelyben.

Málnás tuile
20 dkg vaj, 40 g kristálycukor, 50 g málnapüré, 20 g liszt
A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a málnapürét, valamint a lisztet. Vékonyan szilikonlapra kenjük, majd 100 Celsius-fokon egy óra alatt megsütjük. Kihűlés után válik ropogóssá.

2017070516078_OK.jpg


Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás

2019. november 1. 19:10



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
Hírek
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
A nevetéssel, élményekkel teli nyári hónapok után beköszöntő szeptember leginkább a feladatokról szól, és hogy újra felvegyük a hétköznapok ritmusát. ...

Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Kert, növény
Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Virágról virágra szállnak, miután felébredtek hosszú téli álmukból. A beporzók látványa örömmel tölti el minden kertbarát szívét, de szerepük ...

Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Megoldjuk
Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Mindannyiunk lakásában akad egy olyan pont, amit a szakértő szerint mindennapi szinten érdemes rendben tartani, mert így csökkenthetjük a ...




EZT IS Ajánljuk
Ez most a tavaszi kert legtrendibb virága
Inspiráló helyiségek
Ez most a tavaszi kert legtrendibb virága
Úgynevezett jégkrém-tulipánért rajong most mindenki: a különleges virág tényleg úgy néz ki, mintha fagylalt lenne.

Spárga rebarbarával és karamellel
Receptek
Spárga rebarbarával és karamellel
Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.

Vérnarancsos répamousse macaronnal
Receptek
Vérnarancsos répamousse macaronnal
A répa desszertekben is feltűnhet, főképp, ha arra gondolunk, hogy ez az egyik leggyakoribb konyhai alapanyag.   








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek