hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Édes ünnep - Gyümölcsös gesztenyerózsák

Édes ünnep - Gyümölcsös gesztenyerózsák

A gesztenyepüré, a mákos sütemények és a mézeskalács tipikus karácsonyi desszertek. De cseppet sem unalmasak, ha a Michelin-csillagos Borkonyha cukrászai kaparintják meg a klasszikus alapanyagokat, mert ők úgy tartják, hogy karácsonyi csodák a konyhában is születhetnek.
 

Sacher piskóta
Tíz darabhoz: 9 tojás, 100 g szoba­hő­mér­sék­letű vaj, 100 g marcipán, 130 g étcsokoládé, 120 g kristálycukor, 70 g liszt, fél csomag sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat és a marcipánt gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Egy edényben vizet forralunk, a vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, és a marcipános keverékbe öntjük. A szoba­hő­mér­sék­letű tojásfehérjéket habbá verjük, és két részletben beleszórjuk a kristálycukrot. A tojásfehérjehab egyharmadát energikus mozdulatokkal a csokoládés masszába dolgozzuk, a maradékot pedig spatulával óvatosan beleforgatjuk. Elkeverjük benne a sütőporos lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, eltávolítjuk a piskóta aljáról a sütőpapírt, és egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szúrunk ki belőle.

Pirosgyümölcs-zselé
80 g fekete ribizli, 120 g áfonya, 2 ek. cukor, 3 zselatinlap 
A zselatinlapokat 10 percre jéghideg vízbe áztatjuk. A gyümölcsöket leturmixoljuk, és átpasszírozzuk egy kis lyukú szűrőn. A selymes püréhez öntjük a cukrot, és forráspontig melegítjük, majd belekeverjük a kicsavart zselatinlapokat. Kocka szilikonformába töltjük (a jégkockatartó is megfelelő), és néhány órára mélyhűtőbe tesszük. Miután megfagyott, kinyomkodjuk a szilikonból, és egyet-egyet a piskótakorongok közepére helyezünk.

Gesztenyepüré
500 g gesztenyepüré, kevés tejszín
A gesztenyepürét kevés tejszínnel krémes állagúra keverjük. Habzsákba töltjük, és csillag alakú nyomócsővel gesztenyerózsákat alkotunk a piskóták tetejére. Habbá vert tejszínnel és ehető virágokkal tálalhatjuk.

2017102504318_OK.jpg

Recept: Béres Anett, Lovász Zsolt Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás

2019. november 21. 14:45



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
Hírek
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
A nevetéssel, élményekkel teli nyári hónapok után beköszöntő szeptember leginkább a feladatokról szól, és hogy újra felvegyük a hétköznapok ritmusát. ...

Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Kert, növény
Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Virágról virágra szállnak, miután felébredtek hosszú téli álmukból. A beporzók látványa örömmel tölti el minden kertbarát szívét, de szerepük ...

Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Megoldjuk
Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Mindannyiunk lakásában akad egy olyan pont, amit a szakértő szerint mindennapi szinten érdemes rendben tartani, mert így csökkenthetjük a ...




EZT IS Ajánljuk
Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel
Receptek
Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel
Tejberizsmousse 125 g rizottórizs, 1 l tej, 100 g kristálycukor, csipet só, 200 g tejszín habbá verve A rizst a tejjel, a cukorral és a sóval ...

Grillezett csicsóka mousse  meggyes Sacher-tortával és sörfagylalttal
Receptek
Grillezett csicsóka mousse meggyes Sacher-tortával és sörfagylalttal
Csicsóka mousse  300 g csicsóka, 1 l tej, 6 g zselatinlap, 250 ml habtejszín, 1 vaníliarúd, 2 tojássárgája, 40 g cukor A csicsókát ...

Két levendulás finomság, amit idén nyáron ki kell próbálnod: recept
Megoldjuk
Két levendulás finomság, amit idén nyáron ki kell próbálnod: recept
Beh Mariann kertészmérnök, biotechnológus blogol, könyvet ír, workshopokat tart. A fűszernövények nevelése a szenvedélye, gyümölcse pedig a ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek