KECSKESAJTOS OMLETT
Hozzávalók 2 személyre: 2 ek. olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kisebb cukkini szalagokra szeletelve, 4 tojás, só, 1 ek. aprított snidling vagy petrezselyem, 10 dkg kecskesajt
Az olaj felét forrósítsd fel serpenyőben, és párold üvegesre az összevágott hagymát. Add hozzá a cukkinit, és 3-4 percig kevergetve pirítsd össze a hagymával. Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd, amíg kivilágosodik, és szórd bele a zöldfűszereket. A fehérjéből csipet sóval verj habot, és forgasd a sárgájához. Ebből a masszából egy másik serpenyőben, a maradék olajon süss két le pényt. Forrón tedd tányérra, oszd el a párolt zöldséget és hagymát az omletteken, morzsold el rajtuk a kecskesajtot, hajtsd félbe. Rögtön tálald, ne hagyd kihűlni!
BÁRÁNYBORDA BULGURRAL
Hozzávalók 2 személyre: 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. citromlé, 0,5 dl olívaolaj, 4 bárányborda, só, bors, 5 dkg bulgur, 1 kis fej vöröshagy¬ma, 1⁄2 uborka, 2 paradicsom, 2 ek. felaprított, friss mentalevél
Keverd össze az átpréselt fokhagymát 1-1 kávéskanál olajjal és citrom¬lével, majd ezzel a páccal kend be a húst, így pihentesd legalább 15 percig. A bulgurt öntsd le annyi forró vízzel, ami jól ellepi, és hagyd, hogy felszívja a vizet. Mozgasd át villával, és keverd bele a többi olajat a citromlével. A kockákra vágott hagymát, uborkát és paradicsomot is keverd bele, végül a mentát is add hozzá, ízlés szerint sózd, borsozd. Amíg összeérnek a salátában az ízek, elkészül a bárányborda. Vedd a pácolt húst, és süsd mindkét oldalát egy-két percig. Tálaláskor kínáld a bulgurral, és díszítsd mentalevélkékkel.
Albert Zsuzsa cikkéből Fotó: PuzzlePix
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat