hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Havas Dóra megmutatta konyháját

Havas Dóra megmutatta konyháját

Kíváncsi vagy rá, milyen a konyha valakinél, aki hivatásból főz? Havas Dóra, a Lila füge háziasszonya nemrég megmutatta sajátját az OTTHON magazinnak.

Ételeken keresztül összehozni az embereket

Főzős családból jön, de ez önmagában nem magyarázza, miért került a gasztronómia világába Havas Dóra. A főiskola alatt, a szünnapokon szeretett otthon maradni és kísérletezni a konyhában. „Anyu nagyon jól főzött, engem viszont egy idő után jobban érdekelt, mi van azon túl. Gyorsan kiderült, hogy a magánakcióimmal másoknak is örömet tudok szerezni. A családomnak és a barátaimnak is nagyon ízlett a főztöm. A sikerélmény tehát adott volt” – mesélte az OTTHON magazinnak a kezdetekről.

Innentől jött egy olyan korszak, hogy amikor bulizni indultak a barátnőkkel, először mindig Dóránál találkoztak, ő pedig főzött valamit. A társasjátékozások nem egyszerű összejövetelek voltak, hanem inkább vacsoraestek. Úgy hiszi, ezek a közösségi élmények ébresztették fel benne a motivációt, hogy az ételeken keresztül összehozza az embereket. Éveken át egyszerűen csak nagyon jó élmény volt, hogy főzhetett másoknak. Később talán terápiás jelleggel is működött az életében: amikor rossz kedve volt, beállt a konyhába. Mindig jólesett az illatokban, gőzben tenni-venni, tökéletesen kikapcsolta.

havasdora1.jpg

Belevágott a blogolásba

2006 szeptemberében elkezdett blogot írni, nagyjából akkor, amikor itthon berobbant a köztudatba a gasztronómia. Ez azért volt érdekes időszak, mert – bár hamar kialakult egy közönség, akik kíváncsiak és nyitottak voltak a receptekre – ekkor még volt az egészben némi anonimitás. „Nem az arcunk volt előtérben, hanem az ételek, és azok az élmények, történetek, amiket leírtunk a főzés kapcsán. Emlékszem, ahogy néhány bloggertársammal egymásnak küldözgettük a kipróbálásra érdemes receptek linkjeit. Idővel egyre jobban érdekelt, hogyan tudnék ezzel úgy foglalkozni, hogy ne kelljen visszamennem az irodába dolgozni. Elkezdtem tudatosan építkezni ebbe az irányba.”

A következő mérföldkő a Lila füge újraindulása volt 2016-ban. Addigra sok mindent kipróbált, megtapasztalt Dóra, és a közösségi média hatására átalakult szerepekbe is megtanult beilleszkedni. Mostanra a személyes és kötetlen blogírásból egy jól szervezett tartalomgyártó céggé nőtt a Lila füge.

havasdora2.jpg

A konyha kialakítása

„A konyhám kialakításánál fontos szempont volt, hogy ne legyen tévéstúdió hangulata. Akár a saját konyhámban is állhatnék” – vallja. – „Itt minden fiók, amit kihúzok, olyan eszközökkel van tele, amiket tényleg használok. Jó ebben a térben mozogni, minden kézre esik, elérem a sütőt, kényelmes a pult, mindennek van helye. Szerintem a konyha egyik legfontosabb része egyébként is a pult. Érdemes rá költeni, igazi kényelmi faktor és fontos, hogy betöltse a funkcióját: bírja a strapát, a magas hőt, legyen könnyen tisztítható. A karcos, foltos pult soha nem zavart, nekem azt mutatja, hogy használom, időt töltök a konyhában, és ez meglátszik rajta.”

Stúdiókonyhájában pont úgy főz, mint otthon: Dórásan. Előbb elképzeli, megfőzi és csak utána írja le a receptet. Általában jellemző rá, hogy nem tud írott recepteket követni. Amikor új ételeket kreál, a szezonból indul ki, tudja, milyen alapanyagokhoz nyúlhat, és azt is, kiknek szól majd a receptje: a főzésen keresztül van mondanivalója.


Galériához klikk a képre!

Fotók: Kövesdi Réka, styling: Horváth Vera, szöveg: Nimila Ágnes

2020. augusztus 13. 6:10



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
Hírek
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
A nevetéssel, élményekkel teli nyári hónapok után beköszöntő szeptember leginkább a feladatokról szól, és hogy újra felvegyük a hétköznapok ritmusát. ...

Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Kert, növény
Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Virágról virágra szállnak, miután felébredtek hosszú téli álmukból. A beporzók látványa örömmel tölti el minden kertbarát szívét, de szerepük ...

Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Megoldjuk
Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Mindannyiunk lakásában akad egy olyan pont, amit a szakértő szerint mindennapi szinten érdemes rendben tartani, mert így csökkenthetjük a ...




EZT IS Ajánljuk
Lélekmelegítő fogások
Receptek
Lélekmelegítő fogások
Hideg, téli napokon egy tányér gőzölgő leves mindennél fenségesebb. Felmelegít, jókedvre derít és feltölt energiával, legyen az egy sűrű, tartalmas ...

Havas Dóra nyári menüje: négy izgalmas grillfogás
Megoldjuk
Havas Dóra nyári menüje: négy izgalmas grillfogás
A nyár és az iskolaszünet tökéletes alkalmat kínál a barátokkal, családdal töltött szabadtéri estékhez, finom ételek elkészítéséhez. A grillszezon ...

Portugál-magyar életérzés az 5. kerület közepén
Hírek
Portugál-magyar életérzés az 5. kerület közepén
Az Essência Restaurant Budapest – Tiago & Éva egy portugál-magyar életérzés az 5. kerület közepén. Az idén júniusban nyitott étterem is ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek