Kókusztejes grillezett csirkecomb
Egy keverőtálban összekeverjük a finomra aprított gyömbért, fokhagymát a kókusztejszínnel, csiliszósszal, a mézzel, a sóval és a lime levével. Beleforgatjuk a csirkecomb filéket és legalább fél-, de akár 6 órát pácoljuk. Sütés előtt kivesszük a pácból a húst, kevés olajjal meglocsoljuk és közepesen forró grillen kisütjük.
Grillezett krumplisaláta bazsalikommal és újhagymával
Az öntethez:
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjastul puhára főzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi őket. Leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni. Az újhagymákat megtisztítjuk, kevés olíva olajjal meglocsoljuk és a grillen megsütjük. Kiszedjük a sütőből és feldaraboljuk. A burgonyákat nagyobb falatnyi darabokra vágjuk és a grillsütőbe tesszük. Meglocsoljuk kevés olajjal és ropogósra sütjük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és egy nagy keverőtálban összeforgatjuk a grillezett burgonyával, újhagymákkal, a finomra tört fokhagymával és a bazsalikom levelekkel. A végén megszórjuk pirított szezámmaggal.
A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat