hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

AZ OSZTRÁK KONYHA LEGJAVA

AZ OSZTRÁK KONYHA LEGJAVA

Az Alpok festői vidékén, a Großarl völgyben fekszik a Das Edelweiss ötcsillagos szállodakomplexum. Igazi menedékhelyet nyújt azoknak, akik aktív vagy passzív kikapcsolódásra vágynak. A gasztronómiai kínálatról, az osztrák konyha hagyományairól beszélgettünk a szálloda egyik tulajdonosával.

karint h.jpgInterjú Karin Hetteggerrel

Good Food: Kulináris sokszínűség jellemző a Das Edelweiss Salzburg Mountain Resortban. A fő étterem, az Edelweiss gourmet cuisine esetében mi volt az irányadó elképzelés, milyen konyha kialakítása volt a cél?

KARIN HETTEGGER: Számunkra a vacsora sokkal több, mint étkezés. Az öröm, a kapcsolatok és a régiónk gyökereinek kifejezése. Az Edelweiss Gourmet konyhánkkal a legjobbat kínáljuk vendégeinknek: igazi, szezonális ételeket, amelyek a Großarltal helyi gazdáitól és termelőitől származó kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, valamint saját hentesüzemünkből. Hegyi konyhánk a szívről és a lélekről szól. Az a cél, hogy a vendégeink megízleljék a környék gasztronómiai gyökereit – minden falatban.

gf: Egy helyszínen több konyhai kínálatból választhatnak a vendégek.

KH: Különösen büszkék vagyunk arra, hogy üdülőhelyünk változatos étkezési élményeket kínál. A Hoamat 78 étteremben a vendégek hagyományos osztrák ételeket fogyaszthatnak, amelyeket szívvel-lélekkel, újraértelmezve készítünk, házi fatüzelésű pizzákkal és szezonális finomságokkal kiegészítve. A két Gault&Millau toque-val kitüntetett Grill&Dine tökéletes hely a steak szerelmeseinek: itt minden húst gondosan készítenek elő, majd tökéletesre sütik a látványkonyhában. Azok számára pedig, akik keleti ízekre vágynak, a Sushi Bar&Sakura az ázsiai ízek és a helyi alapanyagok fúzióját kínálja – könnyű, friss és kifinomult ízvilággal. Alpinbárunkban a gyönyörű vakációs napok tökéletes véget érnek – itt kreatív koktélokkal, finom borokkal és hangulatos légkörrel várjuk a vendégeket. A borkedvelők számára létesítettük a Kork&Gloria borbárunkat, ahol több mint 30000 palack különlegességgel várjuk őket. A kikapcsolódáshoz pedig a Spa Bistro finom falatokat kínál, ez a rész szeparált, a spa területhez tájolt, így fürdőköpenyben is gondtalanul élvezhető a kulinária, akár két szaunázás között.

Szeretnénk olyan egyedülálló kulináris élményt kínálni, amely a hagyományainkon alapul. Például az osztrák alpesi marhahús íze és kivételes minősége miatt került fókuszba.


Galériához klikk a képre!

gf: Garantált az ötcsillagos pihenés.

KH: Autentikus, fenntartható és az Alpok szépsége ihlette ezt a szállodát és a gasztronómiai kínálatot. Az EDELWEISS Mountain Cuisine hű marad gyökereihez: nem csupán a gasztronómiáról szól az itteni konyha, hanem arról, hogy felejthetetlen pillanatokat teremtsünk. Hogy a vendégek megtapasztalják a hegyek ízvilágát. Hogy érezzék: itt minden szívünkből fakad.

gf: Az éttermek profiljának választását mennyire befolyásolta a divat, a törzsvendégek elvárása, az osztrák gasztronómia?

KH: A DAS EDELWEISS Salzburg Mountain Resort kulináris koncepciója az autentikus osztrák gasztronómia és a modern impulzusok keveréke. A helyi, szezonális alapanyagokra koncentrálunk, hogy bemutassuk a régió ízeit. Minden éttermünk arról szól, hogy maradandó élményt közvetítsünk vendégeink számára, ahol élvezhetik az osztrák konyha legjavát. Ezt a koncepciót a divatos étkezési trendek is alakítják, miközben megfelelnek a törzsvendégek elvárásainak, akik számára egyaránt fontos az osztrák konyha és az újszerű, kreatív fordulatok.

gf: Mi alapján állítják össze a vacsora menüsorát?

KH: A hangsúlyt az autentikus regionális ízekre helyeztük, bemutatva a Großarltal terület legjobb termékeit: a helyi gazdák által készített húst, tejterméket és zöldséget. A menü modern hatásokat is tartalmaz, lehetővé téve a klasszikus ételek kreatív újraértelmezését. Emellett persze a vendégek elvárásait is figyelembe vesszük, a hagyományos ízlésnek és a kortárs étkezési trendeknek egyaránt megfelelő emlékezetes és változatos kulináris élményt biztosítva.

gf: A két Gault Millau toque-díjas Sirloin Grill & Dine steak house bakancslistás hely a húsimádók számára. A híres alpesi marhahús alapanyag miatt döntöttek steak house típus mellett?

KH: Ezt a döntést a régió gazdag hagyományai ihlették, és a kiváló minőségű, helyi eredetű húsok. A Steak house|Grill & Dine-ban, ezt a nagyra értékelt alapanyagot szerettük volna kiemelni, és olyan egyedülálló kulináris élményt kínálni, amely az osztrák alpesi marhahús ízei és kivételes minősége miatt felejthetetlen. Persze a Hettegger család steak iránti szenvedélye is hajt bennünket. Fontos számunkra, hogy minden falat a minőség ünnepe legyen. Ezt a tökéletes steak iránti szenvedélyt örömmel osztjuk meg minden ide látogató vendéggel.

gf: Kivételes minőségű alapanyagokat kóstoltunk a hotelben. Hogyan biztosítják az állandó minőséget, a zökkenőmentes ellátást halak, húsok, sajtok esetében?

KH: Szorosan együttműködünk a helyi gazdákkal, a megbízható beszállítókkal, akik a legfrissebb, legjobb minőségű alapanyagokat garantálják. Például a halat a helyi Arler Fischzuchttól, Hüttschlagból szerezzük be, míg a húsunkat a saját Großarler Genuss hentesüzemünkből szállítjuk, garantálva az alpesi marhahús és más húsok legfinomabbjait. Sajtjainkat helyi tejüzemekből válogatjuk, amelyek a hagyományos, fenntartható termelési módszereket részesítik előnyben. Ez az állandó kapcsolat a regionális beszállítókkal lehetővé teszi számunkra, hogy fenntartsuk a kivételes alapanyagok megbízható ellátását, miközben támogatjuk a helyi termelőket és biztosítjuk a fenntarthatóságot.

gf: Meg kell említenünk az egészen kivételes desszertkínálatot is: a hotel konyháján cukrászmester is dolgozik?

KH: Igen, van cukrász csapatunk, akik magasan képzettek és naprakészek az öt csillagos vendéglátás legújabb trendjeivel. Kivételes desszerteket készítenek, amelyek tökéletesen kiegészítik kulináris kínálatunkat. Számunkra minden édesség ugyanolyan figyelemre méltó, mint az étkezési élmény többi része.

gf: Nagyon szimpatikus, hogy a DAS EDELWEISS Salzburg Mountain Resort kulcspozícióiban családtagok dolgoznak. A főszakács, Alexander is családtag.

KH: Alexander, főszakácsunk nagybátyjától tanulta a mesterséget, és értékes tapasztalatokra tett szert a másik, berchtesgadeni szállodánkban. Ezt követően a magas színvonalú vendéglátás területén csiszolta tudását, és Grossarlban lévő szállodánkban végigjárta a ranglétrát. Elhivatottsága, szenvedélye és tapasztalata végül arra késztette, hogy a DAS EDELWEISS Salzburg Mountain Resort konyháját irányítsa, ahol szakértelmét és a kulináris kiválóság iránti szeretetét minden ételben élvezhetjük.

gf: Mi a tulajdonosok kedvence a kínálatban?

KH: Személyes favoritom a regionális marhahúsból készült carpaccio, amely a legjobb helyi alapanyagokból készül. Ennek ellenére szeretem a Sakura egyedi ízeit is, amely a hitelesség és a kreativitás tökéletes egyensúlyát kínálja. Összességében nagyra értékelem, hogy csapatunk minden vendég egyéni ízlésének megfelel, minden kívánságot teljesít, és személyre szabott élményt teremt.

gf: Egészen lenyűgöző az ételek mellett a hotel berendezése, kialakítása, a sokrétű szolgáltatás, a kiszolgálás minősége – kié az érdem?

KH: Férjem, Peter Hettegger érdeme a DAS EDELWEISS Salzburg Mountain Resort berendezésének és stílusának kialakítása. Ez a belső design teljes mértékben a Hettegger család elképzelését tükrözi, amely az időtlen eleganciát az Alpok természetes elemeivel ötvözi. Fára, kőre és üvegre összpontosítottunk, hogy harmonikus egyensúlyt teremtsünk a minden kényelmet kiszolgáló luxus, és a természet melegsége között. Különlegesség a Hoamat 78-ban található öreg cserépkályha, ahol egykor nagyszüleink ültek és meséltek nekünk. Ez a tér megőrzi a hagyományokat, miközben modern kulináris élményt kínál. Szorosan együttműködtünk a helyi építészekkel és gyártókkal, hogy egyedi tervezési elemeket hozzunk létre, amelyek egyszerre stílusosak és fenntarthatóak. Célunk az volt, hogy a design, a természet és a jólét találkozzon az épület megjelenésében. Hogy olyan környezetet kínáljuk a vendégeinknek, amely békét, inspirációt és felejthetetlen pillanatokat biztosít.

HÁROM GENERÁCIÓ ÓTA

familie_hettegger_ohne jasmin (1).jpg

A DAS EDELWEISS hotel történte az 1979-es évekig nyúlik vissza. A hotel vezetője, Peter Hettegger 17 éves volt, amikor a szülei megvásárolták azt a telket, ahol egy 14 szobás panzió-kávézót építettek. 1984-ben Peter Hettegger átvette apja részesedését, és a panziót 70 férőhelyre bővítették, majd pár évvel később már száz, kicsivel később már 140 férőhelyes szállodává alakították. 2018-ban következett a korszakalkotó változás: ifjabb Peter Hetteger és felesége, Karin vették át az üdülőhely irányítását és a régóta dédelgetett családi álmot váltották valóra azzal, hogy építkezésbe kezdtek a hegyen. A szállodát lebontották, és a jövő elvárasai szerint építették újjá. A szálloda ötcsillagos üdülőhellyé nőtt, ahol a most divatos csendes luxust alapították meg: a bútorok, a burkolatok, nyílászárók és textilek mind minőségi, nemes darabok, diszkrétek, nem hivalkodnak. Finoman kapcsolódik az alpesi hegyvidék stílusához, ettől válik a hatalmas tér mégis otthonossá.

 

SÍPARADICSOM

EDELWEISS_Mountain-Resort_Winter_054_HighRes.jpg

A téli sportok szerelmeseinek számára igazi paradicsom ez a völgy. A hotel közvetlen szomszédságában található az úgynevezett Ski amadé, azaz 760 kilométernyi síterület. A sportolóknak nem kell aggódniuk az átázott ruházatért, mert a szálloda fűtött, korszerű sítároló kabint biztosít vendégei számára. Azoknak is érdemes felmenniük a hegytetőre, akik nem síelnek, mert a festői látvány leírhatatlan, és ideális hótalpas gyalogtúrákhoz, egy kellemes sétához, vagy ahhoz, hogy a hüttében üldögélve magadba szívd a friss levegőt, miközben gyönyörködsz a látványban.

 

CSAK PIHENJ!

EDELWEISS-Mountain-Resort_Exterior_ 13_HighRes.jpg

Itt minden a kényelmedet szolgálja. Lenyűgöző, ahogy szeparáltan alakították a spa részleget a családosok és azok számára, akik gyerekzsivajtól mentes pihenésre vágynak. Medence, jakuzzi, szauna – a szálloda több spa részlegében elérhető, összesen 7000 négyzet alapterületen. Bel- és kültéri medencék, szaunák, relaxációs helyiségek mellett három szinten átívelő, belső, fedett csúszdapark várja a csobbanni vágyókat. Emellett kialakítottak külön baba- és gyerekmedencéket is, de játékvár és gyerekfelügyelőkkel ellátott zárt babarészleg is segíti a szülők gondtalan kikapcsolódását
Szöveg: PALCSEK ZSUZSANNA
Fotó: DAS EDELWEISS SALZBURG MOUNTAIN RESORT

2025. június 16. 12:22



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
Hírek
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
A nevetéssel, élményekkel teli nyári hónapok után beköszöntő szeptember leginkább a feladatokról szól, és hogy újra felvegyük a hétköznapok ritmusát. ...

Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Kert, növény
Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Virágról virágra szállnak, miután felébredtek hosszú téli álmukból. A beporzók látványa örömmel tölti el minden kertbarát szívét, de szerepük ...

Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Megoldjuk
Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Mindannyiunk lakásában akad egy olyan pont, amit a szakértő szerint mindennapi szinten érdemes rendben tartani, mert így csökkenthetjük a ...




EZT IS Ajánljuk
Interjú Wendy Conklinnal, a székfelújítás királynőjével
Dekor
Interjú Wendy Conklinnal, a székfelújítás királynőjével
Esélye sincs, hogy a pad alá essen Wendy Conklin, a székfelújítás texasi királynője. Számára a szék a megtestesült művészet, erről szól a Chair ...

Álomból házak: interjú a Scott ikrekkel
Dekor
Álomból házak: interjú a Scott ikrekkel
Pöröllyel bontott falak, új terek, sok humor: ez nem lehet más, mint Drew és Jonathan Scott, akik a nálunk is népszerű tévéműsorukban szereplő ...

Az olajfák alatt: interjú a Napsütötte Toszkána írójával
Dekor
Az olajfák alatt: interjú a Napsütötte Toszkána írójával
A Napsütötte Toszkána nemcsak Frances Mayes leghíresebb könyvének címe, de az élete része is: itt születnek csodás történetei.








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek