Hozzávalók
1 kg marhahús, 1 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 3 salotta hagyma, 1 bébi sonkahagyma, 1 babérlevél, 3 csillagánizs, 2 fahéj, két szál kakukkfű, 1 szál rozmaring, 2-3 l kacsazsír, 3 sárga cékla, 2 piros cékla, 2 cl fehér balzsamecet, 6 cl olívaolaj, 2 édesburgonya, 1 ek. pirított tökmag, só, tört bors
A hártyáitól megtisztított marha stefániát tört borssal fűszerezzük, forró serpenyőben körbepirítjuk, félretesszük.
A sárgarépát, a hagymákat, a babérlevelet, a csillagánizst, a zöldfűszereket és a fahéjat olvasztott kacsazsírba rakjuk, belehelyezzük a körbepirított húst, és 120 fokos sütőben megpároljuk.
A céklákat alaposan megmossuk (nem hámozzuk meg), leitatjuk róluk a vizet, sóval és kevés olajjal alufóliába csomagoljuk. Sütőben 160-180 fokon 40-50 percig sütjük. Még melegen meghámozzuk, a kívánt formára vágjuk és marináljuk. Ehhez összeöntjük a fehér balzsamecetet és az olívaolajat, majd habverővel krémes marinálólevet készítünk a meleg cékláknak. Ropogós textúraként az édesburgonyát meghámozzuk, és kis kockákra vágva enyhén sós vízben puhára pároljuk. Melegen, a főzővízzel együtt le tur mixoljuk, és a masszát szilikonlapra terítjük.
Megszórjuk pirított tökmaggal, és 160 fokos sütőben ropogósra sütjük.
szöveg: FÜZESI ZSUZSA fotó: KAUNITZ TAMÁS recept: SÁRKÖZI ÁKOS
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat