hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Kacsarilette csicsókakrémmal és házi tésztával

Kacsarilette csicsókakrémmal és házi tésztával

Kacsarilette
4 kacsacomb, 0,5 kg kacsazsír, 1 sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 sonkahagyma, 2 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 1 csomag snidling, 3 szál újhagyma, só

A kacsacombokat besózzuk, majd konfitáljuk a kacsazsír, a sárgarépa, a hagymák és a zöldfűszerek felhasználásával. (110-120 fokos sütőben, forráspont alatt megpároljuk.) A megpuhult kacsahúst kivesszük a zsírból és kihűtjük – ekkor könnyen leválik a csontról, amit félreteszünk. A húst összedaraboljuk a bőrével együtt, és elkeverjük az összevágott snidlinggel és újhagymával, valamint az abáló zsírral. Háztartási fóliában hengert formázunk belőle és dermesztjük.

Kacsaerőleves
1 kg kacsaaprólék (csont), 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csomag angol zeller, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, 2 l alaplé só nélkül, 2 szál kakukkfű és rozmaring, olaj, só

A kacsaaprólékot a félretett csonttal együtt jól lepirítjuk, hogy minden zsiradékot eltávolítsunk belőle. Egy edényben forró olajban megforgatjuk a sárgarépát, a fehérrépát, az angol zellert és a fokhagymát, hozzáadjuk a csontokat, és tovább pirítjuk. Felöntjük vörösborral és teljesen visszaredukáljuk. Ezután a só nélküli alaplével rotyogtatjuk tovább, és amikor elég intenzív a kacsaerőleves, kakukkfűvel és rozmaringgal aromatizáljuk (áztatjuk, mint egy teát). Csak ekkor sózzuk meg.

Csicsókakrém
0,5 kg csicsóka, 3 dl tej, 3 dl tejszín, 15 dkg vaj

A meghámozott csicsókát a tej és tejszín keverékét puhára pároljuk, majd hideg vaj
hozzáadásával pürésítjük és szűrjük.

Házi tészta
10 dkg liszt, 2 tojás, só, bors
A téglalap alakúra nyújtott tésztát megfőzzük, és ebbe csomagoljuk be a kacsarilette-et – hasonló módon, mint egy canelloni.

2016122101631m.jpg

A tálaláshoz
2 bébikörte, 1 dl fehérbor, 5-6 dkg gyömbér, 1 csili, 2 ek. cukor, 2-3 szelet serrano sonka, 1 csomag retek, 1 piros kápia- vagy kaliforniai paprika, borsóhajtás

Meghámozzuk a bébikörtéket, majd fehérborral, gyömbérrel, csilivel és cukorral megpároljuk és kihűtjük. A serranosonkaszeleteket 160 fokosra előmelegített sütőben két szilikonlap között ropogósra sütjük – így
nem görbülnek el. Ezekkel, valamint hónapos retekkel, friss paprikadarabokkal és borsóhajtással tálaljunk.

FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS

2020. március 4. 9:54



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
Hírek
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
A nevetéssel, élményekkel teli nyári hónapok után beköszöntő szeptember leginkább a feladatokról szól, és hogy újra felvegyük a hétköznapok ritmusát. ...

Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Kert, növény
Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Virágról virágra szállnak, miután felébredtek hosszú téli álmukból. A beporzók látványa örömmel tölti el minden kertbarát szívét, de szerepük ...

Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Megoldjuk
Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Mindannyiunk lakásában akad egy olyan pont, amit a szakértő szerint mindennapi szinten érdemes rendben tartani, mert így csökkenthetjük a ...




EZT IS Ajánljuk
Gerslirizottó véres hurkával
Receptek
Gerslirizottó véres hurkával
Panírozott hurkagolyók 25 dkg házi véres hurka, 2 tojás, 10 dkg panko morzsa A véres hurkát kiszedjük a bélből, és alaposan összegyúrjuk, hogy ...

Balatoni fogas sütőtökkel
Receptek
Balatoni fogas sütőtökkel
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

A tavaszi frissesség jegyében: isteni citromos csirkecomb és citrompite recept
Receptek
A tavaszi frissesség jegyében: isteni citromos csirkecomb és citrompite recept
A citrom minden évszakban üdítő! Idézd meg a jó időt a tányérodon a napsárga gyümölccsel, használd húsokhoz, vagy készíts pikáns desszertet. ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek