hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel

Tejberizsmousse

125 g rizottórizs, 1 l tej, 100 g kristálycukor, csipet só, 200 g tejszín habbá verve

A rizst a tejjel, a cukorral és a sóval lassú tűzön legalább 20-25 percig főzzük. Hűtőbe tesszük, majd miután lehűlt, a felvert tejszínnel óvatosan összekeverjük és tovább hűtjük.

Eper-rebarbara kompót

3-4 szál rebarbara, 10-15 szem eper, 100 g kristálycukor, 100 ml víz

Az epret és a rebarbarát tetszőleges méretűre aprítjuk, a cukrot a vízzel felforraljuk, és forrón a gyümölcsre öntjük, majd letakarva (esetleg levákuumozva) egy napra hűtőbe tesszük.

Jázminos étcsokiganache

250 ml tejszín, 50 g kristálycukor, 100 g tojássárgája, 95 g étcsokoládé (70%-os), kb. 1 dl jázminszirup

A tejszínt a cukorral felforraljuk, a tojássár-gákkal hőkiegyenlítjük, majd 80°C-ig vízgőz fölött melegítjük. A krémet a csokoládéra öntve folyamatos keverés mellett adagoljuk. Bot-mixerrel belekeverjük a szirupot. Lehűtjük.

Kukoricaropogós

100 g kukoricapehely, 50 g temperált étcsokoládé

A temperált csokoládét a kukoricapehellyel jól összekeverjük, majd sütőpapírra egyenletesen szétoszlatjuk, és hűtőben dermesztjük. Később apróra daraboljuk.

Fehércsokoládé-kehelyben tálalva igazán elegáns a mousse. Ehhez 200 g fehér csokoládét temperálunk, majd tetszőleges formába öntve vékony csokoládéréteget képezünk, és lehűtjük.

cukraszsuli_16050837267_ok.jpg


Szöveg: Salamon Csaba Fotó: Bakcsy Árpád, Kaunitz Tamás, Recept: Nagy Attila – Graf Étterem, Bicsár Attila, Kiss Dorina 

CÍMKÉK: desszert tejberízs


hirdetés
Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON magazin májusi száma
Talán a hirtelen betoppanó nyárias idő és a hónap ünnepei – a gyereknap és az anyák napja – vezéreltek minket abban, hogy májusi lapszámunk igazán ...

Dekor
Színes falak, vidám otthonok
Ha szeretnéd otthonodat vidámabbá tenni, nem kell minden helyiséget átfestened. Olykor már egy-egy kisebb falszakasz színének megváltoztatása is ...

Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Spárga rebarbarával és karamellel
Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.

Megoldjuk
Gyorsan elkészíthető, tápanyagdús fogások ebédre - Receptek
Gökler Kriszti fitnesz- és életmódblogger, most két olyan gyorsan elkészíthető, finom és tápanyagdús receptet oszt meg velünk, ami tökéletesen ...

Receptek
Csokis piskóta céklabonbonnal
Egy ínycsiklandó finomságra vágysz? Készítsd el Sárközi Ákos receptjét!








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek